Udespa

Læs guiden nedenfor, og find den spaserie der passer jer bedst

DenForm®

Se serien her

DenForm® spaserien er bygget i slidstærkt amerikansk akryl og styret af amerikansk teknologi. Med sine unikke features er DenForm spaserien over 20 år, udviklet til dig, der ønsker en fuldkommen oplevelse, og en pris hvor alle kan være med.

Ghost System®

Se serien her

GHOST fra italienske Treesse er en unik serie af spabade konstrueret af verdens førende inden for industrielt design, Marc Sadler. Der er tænkt kvalitet ind i hver centimeter af GHOST, som er udført i samme resin-materiale som superyachts

Wellness King®

Se serien her

Wellness King spaserien; En ny og innovativ linje fra DenForm med en enestående brugsoplevelse, skabt til dig, hvor kun det bedste er godt nok. Et eksklusivt, smukt & minimalistisk design kommer til udtryk gennem spabadets indre og ydre linjer.

DenForm®

DenForm® spaserien er bygget i slidstærkt amerikansk akryl og styret af amerikansk teknologi. Med sine unikke features er DenForm spaserien over 20 år, udviklet til dig, der ønsker en fuldkommen oplevelse, og en pris hvor alle kan være med.

Se serien her

Ghost system®

GHOST fra italienske Treesse er en unik serie af spabade konstrueret af verdens førende inden for industrielt design, Marc Sadler. Der er tænkt kvalitet ind i hver centimeter af GHOST, som er udført i samme resin-materiale som superyachts

Se serien her

Wellness King®

Wellness King spaserien; En ny og innovativ linje fra DenForm med en enestående brugsoplevelse, skabt til dig, hvor kun det bedste er godt nok. Et eksklusivt, smukt & minimalistisk design kommer til udtryk gennem spabadets indre og ydre linjer.

Se serien her

Brug for hjælp? - se videoen herunder

shape-section-image-text.jpg

Udespa eller udendørs spa?

Er der nogen forskel? Nej, egentlig ikke. Kært barn har mange navne, og det gælder også produkter i spa-branchen. I vil opleve, at vi både kalder det for udespa, udendørs spa og udendørs spabad, både i teksten her, men også generelt på hjemmesiden. I sidste ende, er det en og samme ting ...Nå, videre til købeguiden.

FAQ

Købeguide til udendørs spa

Når man skal vælge en udespa, er der rigtig mange ting, man skal have med i overvejelserne. Vi ved godt, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, så for at gøre det nemt for jer har vi lavet en komplet købeguide herunder, som vi synes i skal bruge 5 minutter af jeres tid på at læse igennem. Her gennemgår vi følgende punkter sammen:

 • Hvor stor skal en udendørs spa være?
 • Hvad koster en udespa egentlig?
 • Hvilke omkostninger kommer oveni?
 • Hvorfor er isoleringen vigtig?
 • Hvad indebærer installationen?
 • FAQ - Udendørs spa

Hvor stort skal et udendørs spabad være, og hvorfor er det vigtigt?

De første to ting der skal tages stilling til, er størrelse & antal pladser. Tit og ofte går de to ting hånd i hånd. Herunder har vi listet 3 ting du kan tage med i dine overvejelser, når størrelsesvalget skal træffes:

 • Hvor mange mennesker skal min udespa have plads til?
 • Hvor mange liggesæder skal der være i min udespa?
 • Hvor meget plads har jeg på terrassen til et udendørs spabad?

Lad vores salgsdirektør, Christian, rådgive dig her

Men hvad koster en udespa?

Prisen kan variere en hel del alt efter, om ønsket til en udendørs spa bygger på at sidde i varmt vand, få en god massage, eller vise et flottere design end naboens. Priserne på DenForm® og Wellness King® udespa varierer mellem 29.995 – 99.995 kr. og vores GHOST® serie mellem 139.995 – 265.995 kr.

...En lille detalje vi godt kan lide at tilføje er, at uanset om du køber en udespa hos os til 20.000kr. eller til 120.000kr., så er kvaliteten ALTID den samme. Kort sagt, de eneste to forskelle er faktisk størrelsen og udstyret.

Findes der andre omkostninger ved en udendørs spa?

Ja, det gør der. Et udendørs spabad er i sig selv ikke dyrt at anskaffe. Du skal dog have i tankerne, at driften på din udespa vil give nogle små udgifter. Det er bl.a. ting som vandplejeprodukter og strømforbrug.

Mht. strømforbruget på en udendørs spa giver andre producenter ofte et konkret forbrugstal i kroner og øre, men sandheden er, at ingen kan sige det præcist. Sammenlign spørgsmålet med, hvor meget en brødrister koster i strøm – Det kommer meget an på, hvor ofte du rister brød, og hvor hårdt det ristes.

4 tips til at reducere strømforbruget på din udendørs spa:

Hvis du ikke bruger din udespa hver uge men måske kun hver anden uge, kan det godt betale sig at skrue den lidt ned i temperatur - f.eks. til 32 grader.

Overvej om du skal investere i en varmepumpe til din udendørs spa. På en almindelig sommerdag vil du kunne reducere dine opvarmningsomkostninger med op til 75%!

Invester i en cover jacket. En cover jacket giver din udendørs spa ekstra isolering, og beskytter dit termolåg og dine udvendige paneler mod vind og vejr.

Sørg for at termolåget altid ligger lige på, og at det er låst fast med stropperne, så det ikke blæser af. Tjek også at skørterne er taget ordentligt ned over udespaen.

Hvorfor er isoleringen i en udespa vigtig?

Fordi den er altafgørende for et lavt strømforbrug.  – Men hvordan defineres en god isolering? -> Udespaen skal være godt skummet, og panelerne bør være isoleret med varmereflekterende folie. Termolåget bør være sikkerhedsgodkendt og designet til minusgrader. Det skal kunne tåle, at der ligger tung sne på låget, og vand skal kunne løbe af.

DenForm's Quatro Thermal Protection system isolerer din udespa på fire måder:

Kar: Hårdt PU-skum omkring akrylkarret og slangerne sikrer en gennemført grundisolering i udespaen. Vi bruger også en miljøvenlig eco-foam.

Paneler: Forstærkede isoleringsplader med varmereflekterende alufolie på bagsiden sender varmen tilbage til vandet i udespaen.

Luft: Luftrummet inde i karet er noget af det bedst isolerende. Strålingen fra pumper varmer luften inde i udespaen, og holder vandet varmt.

Cover: Termolåget består af 12 cm tykke og sikkerhedstestede flamingoplader med fugtspærrer og aluminiumsforstærkere samt et tykt betræk.

Konklusion: Vi tør faktisk godt at sige, at vores udespa er RIGTIG godt isoleret.
 

Installation af udendørs spa - Hvad skal du være opmærksom på?

Så er vi nået til sidste punkt i købeguiden: Installationsprocessen. Når den rigtige udendørs spa er valgt og købt, er der 3 emner, du skal forholde dig til: Nedgravning i terrasse, krav til underlag & strømtilslutning.

Kan jeg nedsænke min udespa i terrassen?

Vi bliver ofte spurgt, om det er muligt at grave en udendørs spa ned, så den bliver integreret i terrassen. Det korte svar er ja (som gjort på billedet ovenfor), men der er 2 punkter, som man skal være opmærksom på:

 • Et udendørs spabad skal stå i en grav, som skal være plan og drænet, eventuelt med et afløb.
 • Der skal som minimum være 0,5m hele vejen rundt om din udespa eller blot på tekniksiderne, så en servicetekniker kan komme til.

Er der nogen krav til underlaget?

Ja, det er der. En udendørs spa kan ikke bare placeres på græsplænen. En udespa kræver nemlig et fast og stabilt underlag, som kan holde til den store vægt - en spa kan veje helt op til 4.000kg, når den er fyldt op med vand. Vi anbefaler, at du bygger en stabil træterrasse, eller at du lægger fliser under din udespa. Husk også, at en udendørs spa skal stå 100% i vatter. -> (Hvertfald næsten).

Hvordan tilslutter jeg min udespa?

En udendørs spa kræver 3 x 400V / 16A + 0 jord i strøm, og er du ikke selv autoriseret elektriker, anbefaler vi dig at få fat i en, som kan tilslutte strømmen til din nye udespa.

Styringsboksen, hvor strømmen skal tilsluttes, vil som regel være placeret bag det panel, som er lige under displayet. På vores udendørs spa kan du forholdsvis nemt trække ledningen op gennem et af de 4 hjørner på spabadet og så hen til styringsboksen. Det hjælper selvfølgelig også på udseendet, da en sort ledning på terrassen aldrig er pæn.

Husk ALTID at fylde din udespa med vand før du tænder for strømmen, og husk altid at slukke for strømmen når du en dag skal tømme den igen.

Afrunding

At have en god basisforståelse for livet med udespa, er første skridt hen i mod at vælge den rigtige. Den viden er du nu udrustet med og næste skridt - det sjove - er at finde præcis den model, som passer dig bedst.

Husk at vi hos DenForm har 3 forskellige udespa serier med hver deres fantastiske særpræg. Hop op i toppen af siden og se udvalget.

I tvivl? Vi har samlet 5 udespa favoritter her

FAQ - Udendørs spa

Hvad koster en udendørs spa i strøm?

En udespa fra DenForm koster ca. 400-600kr. om måneden alt efter forbrug. Det, der koster penge, er at holde vandet varmt. Svaret kommer derfor også meget an på ens eget brugsmønster. Bruger man spabadet 2 gange om ugen, ligger man i den lave ende, og bruger man det 5 gange om ugen, ligger man i den høje ende.

Kan det betale sig at skrue sin spa ned?

Det kommer an på, hvor ofte spabadet bliver brugt. Bruger du din udespa hver anden eller tredje dag, så kan det ikke betale sig at regulere temperaturen. Bruger du det derimod kun i weekenderne (eller med længere mellemrum), kan det godt betale sig at skrue spabadet ned og eventuelt sætte det i Rest Mode.

Hvordan er en udespa isoleret?

Isoleringen i en udendørs spa varierer meget, alt efter hvilket mærke man vælger. Hos DenForm har vi udviklet vores eget Quatro Thermal Protection system, som isolerer udespaen på 4 måder. 1. eco-foam 2. alufolie + flamingo 3. komprimeret luftrum 4. termocover – Vi tør godt at sige, at vores udespa er ret godt isoleret.

Hvilken udespa skal man vælge?

Det kommer helt an på, hvad udespaen skal bruges til. Leder man efter en model med god vandmassage uden alt det vilde ekstraudstyr, skal man overveje Model 61. Er man derimod på jagt efter en udespa med ALT i ekstraudstyr, skal man vælge en spa fra Wellness-King serien eller en af de store fra DenForm serien.

Hvilke strømkrav er der til en udespa?

En udespa skal tilsluttes med 3 x 400 V / 16 A. Det er altså ikke bare en almindelig stikkontakt, og derfor anbefaler vi også at få en autoriseret elektriker til at tilslutte strømmen. Spabadet skal være fyldt op med vand inden strømmen tændes, så pumper og varmelegeme ikke overopheder. 

Hvad vejer en udendørs spa?

Mellem 140 og 650 kg. uden vand. Nogle af vores mest solgte udespa – herunder Model 52 og Model S61 – har en grundvægt på 280 kg, og en vandmængde på 910 l. Modellerne har plads til 5-6 personer, og man skal derfor sikre sig, at terrassen kan bære en samlet vægt på ca. 1600kg.

Udendørs spa til udlejningssommerhus

Vores udendørs spabade er velegnede til brug i udlejningssommerhuse. Bureauerne kan kræve, at udespaen har automatisk vandpåfyldning samt et ekstra 3 kW varmelegeme, hvilket ikke er standard i vores modeller. Dette er dog noget, vores teknikere kan montere på alle udespa, hvis det skulle blive nødvendigt. Kontakt os for et prisoverslag.

Kan man nedsænke sin udespa?

Man kan sagtens nedsænke sin udespa i terrassen. Alt efter hvilken udendørs spa man vælger, så vil der være nogle tekniksider, som skal være tilgængelige. Vi anbefaler altid at holde en afstand på 0,5-1 m hele vejen rundt om spabadet, eller som minimum på to af siderne. En god huskeregel er altid at holde siden med displayet fri.

Kan man tilkoble varmepumpe til udespa?

Ja, det kan man godt. Det kræver dog, at der bliver bygget et bypass i udespaen, så varmepumpen kan tilkobles. Dette monterer vi allerede inden udespaen afsendes, så man let kan tilslutte varmepumpen selv. Vi anbefaler, at varmepumpen står en halv meter fra udespaen, så man ikke behøver at tilkoble en ekstra pumpe.

Kan en udendørs spa bruges indendørs?

Ja, en udespa er også velegnet til indendørs brug. Selvom man oftest forbinder udendørs spabade med haver og terrasser, fungerer de faktisk godt inden døre også. Især to fordele gør sig gældende: 1. Da spabadet ikke er udsat for kolde temperaturer bliver driften billigere. 2. Du undgår nedfald og har derfor mindre vedligehold.

Hvor tit skal en udespa tømmes for vand?

Som tommelfingerregel skal en udendørs spa tømmes 1-2 gange om året. Det kan dog blive nødvendigt at gøre det lidt oftere, hvis man f.eks. har holdt en stor fest, eller forsømt vedligeholdet i en længere periode. Husk altid at tjekke vandets pH-værdi, og sørg for at tilføre klor ugentligt.

Hvordan leveres en udendørs spa?

Vores udendørs spa leveres til kantsten på en palle. Det er også muligt at få udespaen leveret med en kran, men det er ikke noget, vi som standard tilbyder. Ønsker man sin udespa hejst ind over huset, råder vi altid til selv at kontakte et kranfirma. Har man selv dialogen, kan det oftest gøres billigst.

Kan man undgå at bruge klor i sin udespa?

Tåler man ikke klor, eller ønsker man det ikke i sin udendørs spa, så tilbyder vi også klorfrie pakker. I disse findes en bøtte med Chock og en flaske med Clear som tilsammen renser vandet effektivt. Chock midlet desinficerer – ligesom klor – vandet i udespaen, og flasken med Clear renser det grumsede vand.

Hvor tit skal filtrene renses i en udespa?

Filtrene skal renses én gang om måneden, og udskiftes 1 gang årligt. Vi anbefaler, at man tilkøber et ekstra filter, da rengøringsprocessen med brug af filterrens kan tage op til halvandet døgn. – Derved sikrer du, at din udespa aldrig står uden filtre og at vandet altid er krystalklart og rent.

Er der krav til udespaens underlag?

Mht. underlaget er der to ting man skal være opmærksom på. 1: Det skal være fast. 2: Det skal være i vater. Udespaen støtter på hele bunden, og skal derfor have fuld kontakt til terrassen. Er det ikke muligt at få terrassen helt plan, kan du kontakte en tømrer, som kan bygge en passende kile.

Er der serviceluger i en udendørs spa?

Der er ikke indbyggede serviceluger i udespabadene, da alle paneler let kan afmonteres. Man skal derfor være særlig opmærksom på, om man har plads nok rundt om spabadet, inden man placerer det på den ønskede plads. Vi råder altid vores kunder til minimum at holde 0,5m hele vejen rundt om udespaen.

Hvor hurtigt varmer en udendørs spa?

Det kommer både an på den udendørs temperatur og udespaens størrelse. I gennemsnit siger vi, at vores udespa ca. varmer 5 grader hver anden time. Så hvis du fylder spabadet op klokken ti om formiddagen, er det allerede 40 grader klokken ti om aftenen. Vi anbefaler altid at lade udespaen stå på en fast temperatur.

Hvordan installerer man en udendørs spa?

Første trin efter leveringen er at få sat spabadet på plads. Herefter skal det fyldes op med vandslangen, hvilket gøres gennem filterkassen. Når der er vand i spabadet, skal elektrikeren tilslutte det med 3 x 400V/16A + 0 jord. Indstil temperaturen på displayet og vent et par timer – Udespaen er nu klar til brug.