DenForm® udendørs spa

Kort om linjen: DenForm® linjen er fremstillet af det holdbare amerikanske akrylmateriale Acryswim® og styret af teknologi fra markedslederen Balboa®. Med over 20 års udvikling og test tilbyder denne serie en gennemprøvet og komplet spaoplevelse til en pris, der er tilgængelig for alle. DenForm linjen kombinerer kvalitet og prisvenlighed, hvilket gør den til et populært valg blandt førstegangskøbere og spa-entusiaster.

Wellness King® udendørs spa

Kort om linjen: Wellness King® linjen, udviklet af DenForm, er kendetegnet ved flere massagedyser, dybere sæder og et stilrent hvidt design. Serien er skabt til dem, der ønsker massage, ekstra komfort og et unikt design i deres spaoplevelse. Wellness King linjen tilbyder en balance mellem funktionalitet og design, der appellerer til den mere kræsne bruger.

Ghost® udendørs spa

Kort om linjen: Ghost linjen fra italienske Treesse®, designet af Marc Sadler, er en eksklusiv serie af udespa. Konstruktionen i et særligt resin-materiale gør det muligt at skjule massagedyserne og LED-lysene i det patenterede Ghost Line® system, hvilket skaber et enkelt og sofistikeret design. Ghost linjen repræsenterer et one-of-a-kind design indenfor udespa.

Udespa eller udendørs spa?

Er der nogen forskel? Nej, egentlig ikke. Kært barn har mange navne, og det gælder også produkter i spa-branchen. I vil opleve, at vi både kalder det for udespa, udendørs spa og udendørs spabad, både i teksten her, men også generelt på hjemmesiden. I sidste ende, er det en og samme ting. Se købeguiden herunder.

Købeguide til udendørs spa

Når man skal vælge en udespa, er der rigtig mange ting, man skal have med i overvejelserne. Vi ved godt, at det kan være lidt af en jungle at finde rundt i, så for at gøre det nemt for jer har vi lavet en komplet købeguide herunder, som vi synes i skal bruge 5 minutter af jeres tid på at læse igennem. Her gennemgår vi følgende punkter:

  • Hvor stor skal en udendørs spa være?
  • Hvad koster en udespa?
  • Hvilke omkostninger kommer oveni?
  • Hvorfor er isoleringen vigtig?
  • Hvad indebærer installationen?
  • Hvilke helbredsmæssige fordele opnås ved brug af en udespa?

Hvor stort skal et udendørs spabad være, og hvorfor er det vigtigt?

De første to ting der skal tages stilling til, er størrelse & antal pladser. Tit og ofte går de to ting hånd i hånd. Herunder har vi listet 3 ting du kan tage med i dine overvejelser, når størrelsesvalget skal træffes:

  • Hvor mange mennesker skal min udespa have plads til?
  • Hvor mange liggesæder skal der være i min udespa?
  • Hvor meget plads har jeg på terrassen til et udendørs spabad?

Lad vores salgsdirektør, Christian, rådgive dig i videoen her

Hvad koster en udespa?

Prisen kan variere en hel del alt efter, om ønsket til en udendørs spa bygger på at sidde i varmt vand, få en god massage, eller vise et flottere design end naboens. Priserne på DenForm® og Wellness King® udespa varierer mellem 29.995 – 99.995 kr. og vores GHOST® serie mellem 139.995 – 265.995 kr.

...En lille detalje vi godt kan lide at tilføje er, at uanset om du køber en udespa hos os til 20.000kr. eller til 120.000kr., så er kvaliteten ALTID den samme. Kort sagt, de eneste to forskelle er faktisk størrelsen og udstyret.

Findes der andre omkostninger ved en udespa?

Ja, det gør der. Et udendørs spabad er i sig selv ikke dyrt at anskaffe. Du skal dog have i tankerne, at driften på din udespa vil give nogle små udgifter. Det er bl.a. ting som vandplejeprodukter og strømforbrug.

Mht. strømforbruget på en udendørs spa giver andre producenter ofte et konkret forbrugstal i kroner og øre, men sandheden er, at ingen kan sige det præcist. Sammenlign spørgsmålet med, hvor meget en brødrister koster i strøm – Det kommer meget an på, hvor ofte du rister brød, og hvor hårdt det ristes.

4 tips til at reducere strømforbruget på din udendørs spa

Hvis du ikke bruger din udespa hver uge men måske kun hver anden uge, kan det godt betale sig at skrue den lidt ned i temperatur - f.eks. til 32 grader.

Overvej om du skal investere i en varmepumpe til din udendørs spa. På en almindelig sommerdag vil du kunne reducere dine opvarmningsomkostninger med op til 75%!

Invester i en cover jacket. En cover jacket giver din udendørs spa ekstra isolering, og beskytter dit termolåg og dine udvendige paneler mod vind og vejr.

Sørg for at termolåget altid ligger lige på, og at det er låst fast med stropperne, så det ikke blæser af. Tjek også at skørterne er taget ordentligt ned over udespaen.

Hvorfor er isoleringen i en udespa vigtig?

Fordi den er altafgørende for et lavt strømforbrug.  – Men hvordan defineres en god isolering? -> Udespaen skal være godt skummet, og panelerne bør være isoleret med varmereflekterende folie. Termolåget bør være sikkerhedsgodkendt og designet til minusgrader. Det skal kunne tåle, at der ligger tung sne på låget, og vand skal kunne løbe af.

DenForm's Quatro Thermal Protection system isolerer din udespa på fire måder:

  • Kar: Hårdt PU-skum omkring akrylkarret og slangerne sikrer en gennemført grundisolering i udespaen. Vi bruger også en miljøvenlig eco-foam.
  • Paneler: Forstærkede isoleringsplader med varmereflekterende alufolie på bagsiden sender varmen tilbage til vandet i udespaen.
  • Luft: Luftrummet inde i karet er noget af det bedst isolerende. Strålingen fra pumper varmer luften inde i udespaen, og holder vandet varmt.
  • Cover: Termolåget består af 12 cm tykke og sikkerhedstestede flamingoplader med fugtspærrer og aluminiumsforstærkere samt et tykt betræk.

Installation af udendørs spa - Hvad skal du være opmærksom på?

Så er vi nået til sidste punkt i købeguiden: Installationsprocessen. Når den rigtige udendørs spa er valgt og købt, er der 3 emner, du skal forholde dig til: Nedgravning i terrasse, krav til underlag & strømtilslutning.

Kan jeg nedsænke min udespa i terrassen?

Vi bliver ofte spurgt, om det er muligt at grave en udendørs spa ned, så den bliver integreret i terrassen. Det korte svar er ja, men der er 2 punkter, som man skal være opmærksom på:

  • Et udendørs spabad skal stå i en grav, som skal være plan og drænet, eventuelt med et afløb.
  • Der skal som minimum være 0,5m fri plads hele vejen rundt om din udespa eller blot på tekniksiderne, så en servicetekniker kan komme til.

Er der nogle krav til underlaget?

Ja, det er der. En udendørs spa kan ikke bare placeres på græsplænen. En udespa kræver nemlig et fast og stabilt underlag, som kan holde til den store vægt - en spa kan veje helt op til 4.000kg, når den er fyldt op med vand. Vi anbefaler, at du bygger en stabil træterrasse, eller at du lægger fliser under din udespa. Husk også, at en udendørs spa skal stå 100% i vatter. (Hvertfald næsten).

Hvordan tilslutter jeg min udespa?

En udendørs spa kræver 3 x 400V / 16A + 0 jord i strøm, og er du ikke selv autoriseret elektriker, anbefaler vi dig at få fat i en, som kan tilslutte strømmen til din nye udespa.

Styringsboksen, hvor strømmen skal tilsluttes, vil som regel være placeret bag det panel, som er lige under displayet. På vores udendørs spa kan du forholdsvis nemt trække ledningen op gennem et af de 4 hjørner på spabadet og så hen til styringsboksen. Det hjælper selvfølgelig også på udseendet, da en sort ledning på terrassen aldrig er pæn.

Husk ALTID at fylde din udespa med vand før du tænder for strømmen, og husk altid at slukke for strømmen når du en dag skal tømme den igen.

Udespa købeguide - afrunding

At have en god basisforståelse for livet med udespa, er første skridt hen i mod at vælge den rigtige. Den viden er du nu udrustet med og næste skridt - det sjove - er at finde præcis den model, som passer dig bedst. Husk at vi hos DenForm har 3 forskellige udespa serier med hver deres fantastiske særpræg.

Er du interesseret i de helbredsmæssige fordele der findes ved en udespa? - Så læs med nedenfor.

Den helbredsmæssige fordel ved en udespa

At investere i en udespa er meget mere end et symbol for luksus, det er en investering i dit helbred og velvære. Mens nogle måske ser det som en fornøjelse for sjælen eller et symbol på velstand, er sandheden, at en regelmæssig brug af en udespa kan have en betydelig positiv indvirkning på din fysiske og mentale sundhed. Et stadig stigende antal studier viser, at brugen af en udespa er healende og i denne artikel vil vi gennemgå nogle af de mange sundhedsmæssige fordele, der er ved at eje en udespa og hvorfor det kan være en værdifuld tilføjelse.

  • En udespa reducerer stress
  • En udespa forbedrer din søvnkvalitet
  • En udespa lindrer smerter og muskelspændinger
  • En udespa giver sund hud og hjælper på fordøjelsen

Fordel 1: En udespa reducerer stress

Stress er en af de største sundhedsudfordringer i Danmark. Heldigvis kan en udespa hjælpe med at lindre stress fra hverdagens konstante travlhed. Det varme vand, lysterapien og de masserende vandstråler skaber en atmosfære for afslapning, der hjælper med at reducere stressniveauer og fremme mental sundhed. Når du sænker dig ned i en udespa, begynder kroppen at frigive endorfiner, hvilket fører til velvære og ro i sindet. Dette kan ikke kun forbedre dit humør, men også hjælpe med at reducere angst og bekæmpe symptomer på depression og smerter.

Fordel 2: En udespa forbedrer din søvnkvalitet

En god nats søvn er afgørende for din sundhed. Desværre lider mange danskere af søvnforstyrrelser, som kan have negative konsekvenser for det generelle helbred. Ved at bruge en udespa før sengetid kan du fremme en dybere og mere afslappet søvn. Den varme vandtemperatur hjælper dig med at slappe af i musklerne og mindsker de spændinger der opstår i hverdagen, hvilket gør det lettere at falde i søvn. Derudover kan den afslappende følelse fra udespaen forbedre selve kvaliteten af søvnen og redu og reducere hyppigheden af vågne nattetimer.

Fordel 3: En udespa lindrer smerter og muskelspædninger

En udespa er en effektiv behandlingsmetode mod smerte og ømhed. Den dybdegående massage fra dyserne kombineret med den varme vandtemperatur lindrer smerter forårsaget af muskelspændinger, leddegigt og andre kroniske lidelser. Regelmæssig brug af en udespa forbedrer også blodcirkulationen og øger fleksibiliteten, hvilket forbedrer kroppens præstationer og reducerer risikoen for skader.

Fordel 4: En udespa giver sund hud og hjælper på fordøjelsen

Endnu en fordel ved at bruge en udespa er forbedringen af ​​hudens sundhed og kroppens fordøjelsessystem. Den varme vandtemperatur åbner porerne og renser huden, hvilket kan hjælpe med at fjerne giftstoffer og forbedrer hudens udseende. Derudover kan den beroligende virkning fra udespaen også hjælpe med at lindre fordøjelsesproblemer som oppustethed og forstoppelse.

Fordel 5: Sociale fordele

Til sidst er det værd at nævne, at man ikke må undervurdere de sociale fordele ved at eje en udespa. Det er et sted, hvor familie og venner kan samles for at slappe af, grine og skabe minder sammen. Sociale forbindelser er afgørende for vores generelle trivsel og vores lykke, og en udespa danner de perfekte rammer til netop det.

Konklusion

At eje en udespa er mere end bare en luksus, det er en investering i dit helbred og velvære. Fra stressreduktion og forbedret søvnkvalitet til smertelindring og sund hud, er fordelene ved at bruge en udespa omfattende og veldokumenterede. Så næste gang du overvejer at tilføje noget til hjemmet, må du ikke undervurdere den positive indvirkning, en udespa kan have på dit liv.

Forskellige typer af udespa – Vores sortiment

En udendørs spa er en bred betegnelse, som dækker over spaprodukter, der er beregnet til udendørs brug. De mest kendte, og dem som der oftest bliver refereret til som udespa eller udendørs spa, er de ”klassiske” modeller, og her tilbyder vi to forskellige serier: DenForm® & Wellness King®. Wellness King® er vores eksklusive linje, og byder bl.a. på et mere elegant design og mere udstyr.

En anden type af udendørs spabade er swimspa. DenForm’s Swimspa kombinerer den traditionelle udespa med en swimmingpool, og de er designet til at give brugeren muligheden for både afslapning og træning. En swimspa er enten bygget som ét stort spabad/swimmingpool med samme styringssystem, eller som en todelt løsning – en side med udespa og en side med pool. Den todelte swimspa har to forskellige styresystemer, og det er derfor muligt at holde to forskellige temperaturer i vandet. Swimmingpoolen kan holdes på 28° C og spabadet kan holdes på 39° C. En todelt swimspa er den ultimative udespa.

DenForm LUX er også specialforhandler til hele Skandinavien på nogle af de smukkeste spabade i verden – Ghost®. Ghost-serien er designet af Italiens førende industrielle designer, Marc Sadler, og konstrueret af det italienske firma – Treesse. Tanken bag Ghost® var at bygge et spabad hvor alt teknologisk hardware som massagedyser, lys, afløb mm., var usynligt integreret i spabadenes kant, for at udtrykke minimalisme og elegance. På følgende link kan hele GHOST® serien opleves

Tilbehør til udendørs spa

En udespa fra DenForm er komplet, og der er ikke behov for at tilkøbe ekstra udstyr. Vi kommer dog ofte med nogle anbefalinger, som vil gøre spaoplevelsen bedre eller brugen lettere. Med andre ord er tilbehør til en udendørs spa ikke ”must-haves” men ”nice-to-haves”.

Tilbehør til udendørs spa dækker over mange forskelligartede produkter, og blandt de mest populære finder man Wi-Fi moduler, coverliftere, elektroniske vandmålere, beskyttelses presenninger mm.

Wi-Fi modul

En udendørs spa fra DenForm styres via et betjeningspanel på spabadets kant. På betjeningspanelet kan man tænde og slukke for spabadets funktioner, man kan køre forskellige renseprogrammer, og man kan indstille personlige præferencer. Betjeningspanelerne er amerikanske og meget brugervenlige.
Med et Wi-Fi modul til udespa kan man fjernstyre samtlige af betjeningspanelets funktioner via en app på telefonen – uanset hvor du befinder dig i verden. Det eneste krav er, at mobilen har adgang til 3g, 4g eller 5g. Wi-Fi modulet monteres let i spabadets styreboks.

Coverlifter

Også kaldet covermate, coverholder eller coverløfter er et af de mest købte produkter til udespa på markedet. Coverlifteren monteres direkte på spabadet, og hjælper brugeren med at aftage og påsætte spabadets termolåg. Et spalåg i god kvalitet er tungt, og det kan være svært for 1 person at håndtere.
Et DenForm termocover er betrukket med fugtspærrer og forstærket med metalplader for optimal holdbarhed, og de har som nogle af de eneste termocovers i Europa opnået de amerikanske godkendelser. Du kan læse mere her om vores Termocovers til udespa

Vandpleje til udespa

Varmt vand giver de optimale forhold for mikroorganismer og bakterier, og det er derfor vigtigt at holde en god vandkvalitet i sin udespa. pH-værdien skal ligge korrekt, og vandet skal desinficeres. En DenForm udespa har et indbygget selvrensende system, som minimerer behovet for brug af klor, brom eller andre desinficerende midler. Bruges spaen ofte vil man dog ikke kunne undgå at skulle hjælpe rensesystemet lidt på vej. Uanset hvilken desinficeringsmetode man vælger, har vi et bredt sortiment af vandpleje til udespa, og vi har altid eksperter, som sidder klar til at rådgive vores kunder.

Startpakke

Når en kunde bestiller sin første udendørs spa, anbefaler vi altid en DenForm startpakke. En startpakke indeholder de 3 nødvendige kemikalieprodukter, som skal bruges til vedligehold af udespaens vandkvalitet, samt et testsæt til måling af værdierne

  • PH-minus - sænker udespaens pH-værdi
  • PH-plus - hæver udespaens pH-værdi
  • Klorgranulat - desinficerer vandet i udespaen
  • Testsæt - måler vandværdierne

Blue Connect

En Blue Connect til kan installeres i en udendørs spa, og er det optimale valg, hvis man ikke vil investere for meget tid i pasning af vandkvaliteten. En Blue Connect sender, via en app, data på hvad vandværdierne er i udespaen, og hvad der præcist skal doseres for at ramme de optimale værdier. Læs mere om Blue Connect på vores Komplette guide til Blue Connect

Elektrisk eller manuel spa-støvsuger

Næsten alt nedfald i spabadet: blade, hudceller og andet skidt vil blive optaget i udespaens filtersystem. Der kan dog forekomme små sandkorn, som sætter sig fast i bunden af spabadet, og det er derfor en god idé, at have en elektrisk eller manuel spastøvsuger. Den elektriske støvsuger kører på 8 x AAA-batterier, og den manuelle fungerer ved at pumpe manuelt.

DenForm startede med at levere, installere og servicere udespa som et af de første firmaer i Danmark, og vi er stadig først, når det kommer til produktudvikling og udvidelse af kvalitetsprodukter til vores sortiment.

FAQ - Udendørs spa

Hvad koster en udendørs spa i strøm?

En udespa fra DenForm koster ca. 400-600kr. om måneden alt efter forbrug. Det, der koster penge, er at holde vandet varmt. Svaret kommer derfor også meget an på ens eget brugsmønster. Bruger man spabadet 2 gange om ugen, ligger man i den lave ende, og bruger man det 5 gange om ugen, ligger man i den høje ende.

Kan det betale sig at skrue sin udespa ned?

Det kommer an på, hvor ofte spabadet bliver brugt. Bruger du din udespa hver anden eller tredje dag, så kan det ikke betale sig at regulere temperaturen. Bruger du derimod kun udespaen i weekenderne (eller med længere mellemrum), kan det godt betale sig at skrue spabadet ned og eventuelt sætte det i Rest Mode.

Hvordan er en udespa isoleret?

Isoleringen i en udendørs spa varierer meget, alt efter hvilket mærke man vælger. Hos DenForm har vi udviklet vores eget Quatro Thermal Protection system, som isolerer udespaen på 4 måder. 1. eco-foam 2. alufolie + flamingo 3. komprimeret luftrum 4. termocover – Vi tør godt at sige, at vores udespa er ret godt isoleret.

Hvorfor kommer der kalk i en udespa?

Den hyppigste årsag til kalkaflejringer i en udespa er grundet forkerte vandværdier. Hvis man doserer klor til sin udespa mens pH-værdien er for høj (over 7,4) kan der forekomme en kalkudfældning. Ved en kalkudfældning bliver vandet mælkehvidt og siderne i udespaen bliver ru. 

Hvad er den idéelle temperatur i en udespa?

Den anbefalede temperatur ligger typisk mellem 38-40° Celsius, men det kan justeres efter personlig præference. Ofte er styringen i en udespa spærret på 40°, da temperaturer herover kan være sundhedsskadelige. En DenForm udespa kan indstilles mellem 10-40°.

Kan man bruge en udespa om vinteren?

En udespa installeres typisk om sommeren men bliver brugt mest om vinteren. De fleste udespa er bygget til vinterbrug, men vær sikker på at din udespa er godt isoleret - ellers kan elregningen blive dyr!

Udendørs spa til udlejningssommerhus

Vores udendørs spabade er velegnede til brug i udlejningssommerhuse. Bureauerne kan kræve, at udespaen har automatisk vandpåfyldning samt et ekstra 3 kW varmelegeme, hvilket ikke er standard i vores modeller. Dette er dog noget, vores teknikere kan montere på alle udespa, hvis det skulle blive nødvendigt. Kontakt os for et prisoverslag.

Kan man nedsænke sin udespa?

Man kan sagtens nedsænke sin udespa i terrassen. Alt efter hvilken udendørs spa man vælger, så vil der være nogle tekniksider, som skal være tilgængelige. Vi anbefaler altid at holde en afstand på 0,5-1 m hele vejen rundt om udespaen, eller som minimum på to af siderne. En god huskeregel er altid at holde siden med displayet fri.

Kan man tilkoble varmepumpe til udespa?

Ja, det kan man godt. Det kræver dog, at der bliver bygget et bypass i udespaen, så varmepumpen kan tilkobles. Dette monterer vi allerede inden udespaen afsendes, så man let kan tilslutte varmepumpen selv. Vi anbefaler, at varmepumpen står en halv meter fra udespaen, så man ikke behøver at tilkoble en ekstra pumpe.

Kan en udendørs spa bruges indendørs?

Ja, en udespa er også velegnet til indendørs brug. Selvom man oftest forbinder udendørs spabade med haver og terrasser, fungerer de faktisk godt inden døre også. Især to fordele gør sig gældende: 1. Da udespaen ikke er udsat for kolde temperaturer bliver driften billigere. 2. Du undgår nedfald og har derfor mindre vedligehold.

Hvor tit skal en udespa tømmes for vand?

Som tommelfingerregel skal en udendørs spa tømmes 3-4 gange om året. Det kan dog blive nødvendigt at gøre det lidt oftere, hvis man f.eks. har holdt en stor fest, eller forsømt vedligeholdet i en længere periode. Husk altid at tjekke vandets pH-værdi, og sørg for at tilføre klor til din udespa ugentligt.

Hvordan leveres en udendørs spa?

Vores udendørs spa leveres til kantsten på en palle. Det er også muligt at få udespaen leveret med en kran, men det er ikke noget, vi som standard tilbyder. Ønsker man sin udespa hejst ind over huset, råder vi altid til selv at kontakte et kranfirma. Har man selv dialogen, kan det oftest gøres billigst.

Kan man undgå at bruge klor i sin udespa?

Tåler man ikke klor, eller ønsker man det ikke i sin udendørs spa, så tilbyder vi også klorfrie pakker. I disse findes en bøtte med Chock og en flaske med Clear som tilsammen renser vandet effektivt. Chock midlet desinficerer – ligesom klor – vandet i udespaen, og flasken med Clear renser det grumsede vand.

Hvor tit skal filtrene renses i en udespa?

Filtrene skal renses én gang om måneden, og udskiftes 1 gang årligt. Vi anbefaler, at man tilkøber et ekstra filter, da rengøringsprocessen med brug af filterrens kan tage op til halvandet døgn. – Derved sikrer du, at din udespa aldrig står uden filtre og at vandet altid er krystalklart og rent.

Er der krav til udespaens underlag?

Mht. underlag for en udespa er der to ting man skal være opmærksom på. 1: Det skal være fast. 2: Det skal være i vater. Udespaen støtter på hele bunden, og skal derfor have fuld kontakt til terrassen. Er det ikke muligt at få terrassen helt plan, kan du kontakte en tømrer, som kan bygge en passende kile.

Er der serviceluger i en udendørs spa?

Der er ikke indbyggede serviceluger i udespabadene, da alle paneler let kan afmonteres. Man skal derfor være særlig opmærksom på, om man har plads nok rundt om sin udespa, inden man placerer det på den ønskede plads. Vi råder altid vores kunder til minimum at holde 0,5m hele vejen rundt om udespaen.

Hvor hurtigt varmer en udendørs spa?

Det kommer både an på den udendørs temperatur og udespaens størrelse. I gennemsnit siger vi, at vores udespa ca. varmer 5 grader hver anden time. Så hvis du fylder spabadet op klokken ti om formiddagen, er det allerede 40 grader klokken ti om aftenen. Vi anbefaler altid at lade udespaen stå på en fast temperatur.

Hvordan installerer man en udendørs spa?

Første trin efter leveringen er at få sat udespabadet på plads. Herefter skal det fyldes op med vandslangen, hvilket gøres gennem filterkassen. Når der er vand i udespaen, skal elektrikeren tilslutte det med 3 x 400V/16A + 0 jord. Indstil temperaturen på displayet og vent et par timer – Udespaen er nu klar til brug.

Hvilken udespa skal man vælge?

Det kommer helt an på, hvad udespaen skal bruges til. Leder man efter en model med god vandmassage uden alt det vilde ekstraudstyr, skal man overveje Model 61. Er man derimod på jagt efter en udespa med ALT i ekstraudstyr, skal man vælge en spa fra Wellness-King serien eller en af de store fra DenForm serien.

Hvilke strømkrav er der til en udespa?

En udespa skal tilsluttes med 3 x 400 V / 16 A. Det er altså ikke bare en almindelig stikkontakt, og derfor anbefaler vi også at få en autoriseret elektriker til at tilslutte strømmen. Spabadet skal være fyldt op med vand inden strømmen tændes, så pumper og varmelegeme ikke overopheder. 

Hvad vejer en udendørs spa?

Mellem 140 og 650 kg. uden vand. Nogle af vores mest solgte udespa – herunder Model 52 og Model S61 – har en grundvægt på 280 kg, og en vandmængde på 910 l. Modellerne har plads til 5-6 personer, og man skal derfor sikre sig, at terrassen kan bære en samlet vægt på ca. 1600kg.

Hvor lang tid må man opholde sig i varmt vand i en udespa?

At nyde en aften i en udespa er en fantastisk oplevelse, men det er vigtigt at tage hensyn til, hvor længe man opholder sig i det varme vand. Generelt anbefales det, at voksne begrænser deres tid i en udespa med en temperatur på omkring 37-40°C til mellem 30 og 60 minutter ad gangen. Høje temperaturer kan få kroppens kernetemperatur til at stige, hvilket i sjældne tilfælde kan føre til ubehag, svimmelhed eller dehydrering. Derfor bør man lytte til sin krop og tage en pause, hvis man føler sig utilpas. For børn er anbefalingerne kortere, da deres kroppe er mere følsomme over for varme. Det er bedst at begrænse børns tid i udespaen til 20-30 minutter ad gangen. Husk altid at drikke vand, når du opholder dig i en udespa, for at undgå dehydrering.