Swimspa

Det ultimative wellness-produkt der fusionerer velvære med en aktiv livsstil.

En swimspa er et unikt spabad som kombinerer den ”klassiske” udespa med en swimmingpool. Modellerne er designet til at give brugeren mulighed for både afslapning og velvære samt træning og motionering. DenForm® swimspa er bygget i den højeste kvalitet og udviklet til det barske nordiske klima. DenForm® swimspa leveres bl.a. til Grønland, Island & andre områder nord for Polarcirklen.

DenForm swimspa

Swimspa - det ultimative wellness-produkt

En swimspa kombinerer den ”klassiske” udespa med en swimmingpool, og kan enten bygges som ét stort spabad/swimmingpool med samme styringssystem eller som en todelt løsning – én side med spa og én side med pool. Den todelte løsning har to separate styresystemer, og det er derfor muligt at holde to forskellige vandtemperaturer samtidigt. Vi har 6 forskellige swimspa, hvor to af modellerne er todelt.

En swimspa er et All-In-One wellness produkt, og det egner specielt godt til det Skandinaviske klima - præcis som en traditionel udendørs spa. Ofte drømmer folk om en swimmingpool i haven, men man glemmer ofte, at en udendørs pool kun er brugbar 4-5 måneder om året, da vandets temperatur hurtigt bliver for kold. Vi oplever af samme årsag flere og flere som fravælger swimmingpoolen og investerer i en swimspa i stedet.

Swimspa eller swimmingpool – en stadigt stigende trend

Vi oplever i stigende grad, at folk vælger en swimspa frem for en klassisk swimmingpool, og oftest kan valget sammenfattes i 5 gode grunde:

 • En swimspa kan bruges hele året
 • En swimspa har indbygget svømmetræner
 • En swimspa har indbygget massageterapi
 • En swimspa kræver minimal vedligeholdelse
 • En swimspa kræver næsten intet installationsarbejde

 

En swimspa kan bruges hele året

En klassisk swimmingpool er ikke grundisoleret i siderne, bunden eller toppen, hvilket betyder, at man i det danske klima kun får glæde af poolen i 4-5 måneder. For at forlænge denne proces, skal der investeres i varmeanlæg (eventuelt en varmepumpe) & topcover (glastag eller lameloverdækning). En DenForm® swimspa er gennemisoleret og den har inkluderet termocover, og den kan af samme årsag holde vandtemperaturen alle årets 12 måneder – kun vha. et 3kW varmelegeme. Vedligeholdelse og drift af en swimspa er derfor energivenligt og prisvenligt.

Indbygget svømmetræner

Et af hovedelementerne i en swimspa er den kraftige svømmetræner, som er installeret i enden af swimspaen. Modstrømmen leveres af 3-5 jetstråler som er tilkoblet 3 kraftige massagepumper (oftest på mellem 2,5 og 3hk) – i alt 7,5 – 9,0hk. Det er kraft nok til at elitesvømmere kan træne i swimspaen. Vi har leveret DenForm® swimspa til flere professionelle sportsudøvere, som du kan læse mere om her på siden.

Hydroterapi i en swimspa

Hydroterapien i vores DenForm udespa er igennem flere års undersøgelse og udvikling blevet optimeret og effektiviseret, for at give vores kunder den bedste velværeoplevelse. Swimspaene er udviklet efter de traditionelle udespa, og det har derfor været muligt at integrere den allerede udviklede massageteknologi i de nye swimspa. En swimspa er derfor ikke bare en motioneringsmaskine, men også et velvære produkt i samme kaliber som de eksklusive udespa.

Vedligehold af en swimspa

I og for sig er en swimspa en pool i mindre version – bare nemmere (og bedre). En DenForm swimspa har indbygget vores Self-Clean-Technology® system, som renser, filtrerer, desinficerer og vedligeholder vandets kvalitet. Vha. af kraftig vandcirkulation, effektiv filtrering og automatisk tilførsel af ozon, minimerer rensesystemet brugerens behov for tilsætning af desinficerende midler som klor eller brom. En swimspa rummer mere vand end en udespa, og mere vand bliver også mindre påvirket af bakterietilførsel. Typisk rummer en udespa fra 900-1800 liter, hvor en swimspa rummer fra 5000-8000 liter. Mere vand = mindre vedligeholdelse.

Installation af en swimspa – kan klares på under 2 timer

Etablering af en pool involverer oftest gravearbejde, støbearbejde, store gravemaskiner og entreprenører. Der skal trækkes slanger, bygges teknikrum, svejses pooldug mm. En swimspa kommer komplet og klar til installering. Swimspaen bliver leveret med en kranbil, og selve ”indhejsningen” tager maksimalt 20 minutter. Så snart swimspaen er sat på plads skal elektrikeren tilslutte strømmen, og derefter skal badet fyldes op med haveslangen. – Fra bestilling til ibrugtagning kan der gå helt ned til 2 hverdage.

DenForm® & Professionelle Sportsatleter

DenForm LUX er et af de mest anerkendte brands indenfor wellness i Skandinavien, og vi er oftest førstevalg, når der stilles høje krav til kvalitet og funktionalitet. Vi leverer vores swimspa til professionelle sportsstjerner – hvor de bl.a. bliver brugt til at dyrke ekstrem-træning, restituere eller slå verdensrekorder.

De kraftige modstrømsanlæg i en swimspa kan reguleres i styrke, så både almindelige svømmere og elitesvømmere kan bruge dem til svømmetræning. De store modstrømsdyser er tilkoblet 3 kraftige pumper som kan tændes og slukkes alt efter behov – Man kan altså nøjes med at tænde én pumpe, hvis 2 eller 3 er for kraftigt. Derudover er der tilkoblet mellem 3-6 lufttilsætninger, som kan åbnes/lukkes hvis trykket skal gøres kraftigere eller svagere.

Michelle Vesterby - En triatlet i verdensklassen

Michelle Vesterby – også kendt som jernkvinden – er en af verdens bedste triatleter i ironman distancen. Da Covid-19 indtraf i Danmark og offentlige anlæg som svømmehaller og badeanstalter blev nedlukket stod Michelle Vesterby uden mulighed for at træne op til sin næste Ironman.

"Havet er lige nu 2-3 grader. Så selv for en jernkvinde som mig, så er det altså koldt at svømme i".

Michelle kontaktede derfor DenForm og sammen fandt vi en løsning som allerede få dage efter stod klar til brug. Jernkvinden har sidenhen brugt sin swimspa til både benhård træning (og til rosé-hygge med veninderne). Se hende fortælle om hendes swimspa i videoen her.

Annie Thorén – Nordisk mester Triatlon

Et andet DenForm projekt blev i samarbejde med den Svenske & Nordiske mester i Triatlon – Annie Thorén. Annie er bosat i Motala Sverige, og hun bruger dagligt sin DenForm swimspa til både træning og restitution. For Annie var det vigtigt, at hun kunne svømmetræne om vinteren, og med sin egen swimspa på terrassen er hun nu uafhængig af årstid, transport og åbningstider i svømmehallen.

En swimspa fra DenForm kommer som et færdigt produkt, og det er derfor ikke nødvendigt med gravearbejde og støbearbejde som ellers er et krav til swimmingpools. Installationen kræver kun en kran til at løfte spabadet på plads og en elektriker til at tilslutte strømmen. Derefter skal der blot fyldes vand i swimspaen og trykkes på knappen – så er den klar på få timer. Læs mere om hvordan Annie bruger sin swimspa her

Verdensrekord i maratonsvømning - Dennis satte rekord i DenForm swimspa

Den 26 maj 2018 satte Dennis Seiler Holm verdensrekord i Maratonsvømning i en swimspa fra DenForm. Han svømmede uafbrudt i 17 timer og 7 minutter – distancen som blev tilbagelagt er svarende til 1,5 gange turen over den engelske kanal. Formålet med rekordforsøget var til dels at slå den tidligere verdensrekord på 16 timer og 6 minutter, men også at sætte fokus på hjælp til udsatte børn. Alt information om Dennis verdensrekord kan findes her

"Jeg vil gerne være med til at vise, at selvom livet ikke går, som man forventer, så kan man godt lave vilde ting uden at være et super-menneske".

Dennis begyndte i swimspaen fredag klokken 20:00 og færdiggjorde svømmeturen lørdag klokken 13:00. TV2 dækkede rekordforsøget live, da Dennis Seiler Holm satte den nye verdensrekord i en DenForm swimspa. Læs TV2 historien her

En swimspa kan reguleres i styrke, så den både kan bruges til intensiv og langdistance svømning. Da Dennis Holm satte den nye verdensrekord var swimspaen indstillet på halv styrke. Den indbyggede styrkeregulering i en swimspa gør produktet ideelt til både professionelle og nybegyndere.

Luksus på ishavet – et DenForm projekt i Arktis

Icetugs startede på Island i 2007 med én slæbebåd. De har sidenhen udviklet sig til at være et af de førende firmaer i det arktiske område på søfragt, bugsering af skibe, guidede ture & servicering samt transport af videnskabs- og mineekspeditioner på Grønland. De råder i dag over en hel flåde hvor flagskibet – ARGUS – har fået installeret en DenForm swimspa på agterdækket.

ARGUS er en 68,5m lang isbryder som er modificeret til at lave passagerers ophold om bord så luksuriøst og komfortabelt som muligt. Skibet sejler primært i Grønland, men har været på ture rundt i hele verden – inklusive Antarktis. ARGUS sejler i de smukkeste naturområder i verden med isbjerge og nordlys, og de manglede et produkt der trak gæsterne ud fra kahytterne og ud på dækket. Resultatet heraf blev et af vores største og mest eksklusive produkter i sortimentet – en DenForm® 6m swimspa

Vores swimspa er designet til at kunne modstå de hårdeste klimaer i verden, og vores isoleringssystemer gør netop det muligt. Swimspaene er sidebeklædt med en så god isolering, så kigger man på dem med et termisk kamera, kan man ikke se varmestrålingen. DenForm er anerkendt i Skandinavien og Europa for en høj produktkvalitet, og vi er derfor stolte over, at kunne være med på projekter som dette.

Kundegalleri - swimspa

En swimspa fylder en del i haven eller på terrassen, og det er ikke altid nemt, at få den integreret i miljøet derhjemme. Vi har derfor samlet en masse inspiration fra vores kunder med swimspa, og gjort det tilgængeligt herunder.

Købeguide Swimspa - Det skal du være opmærksom på

Når man skal investere i en swimspa er det en god idé at have gjort sig nogle tanker inden. Det er et stort produkt, og det fylder en del i miljøet derhjemme. Derudover findes der i grove træk 2 forskellige typer af swimspa: En ”single” model og en ”dobbelt” model (en single model er med 1 kar og 1 styresystem, og en dobbelt model er med 2 kar med 2 styresystemer). For at hjælpe jer godt på vej har vi lavet en guide herunder, som giver jer en god grundforståelse for produktet, og arbejdet der følger med.

I guiden vil vi gennemgå følgende

 • Forskellen på en single og en todelt swimspa
 • Priser på swimspa (kostpriser og vedligehold)
 • Isoleringen i en DenForm swimspa
 • Levering og installation af swimspa

Singlesystem eller dobbelt-system – Hvad er forskellen?

En swimspa kan både fås hvor hele produktet er en samlet spa/pool, men kan også fås som en todelt løsning. Både vores DenForm 6m swimspa & Wellness King 6m swimspa er opbygget med to separate kar og to separate styresystemer. Den ene side er en 2m ”klassisk” udespa bygget til maksimal komfort og velvære, og den anden side er en 4m pool med et kraftigt modstrømsanlæg.

Typisk indstiller man temperaturen i en udespa mellem 37-40° C, da formålet ofte er total afslapning og restitution. En swimmingpool er anderledes, da man her er aktiv og bruger poolen til svømning eller leg, og vandtemperaturen kan derfor hurtigt blive for varm. En todelt swimspa gør det muligt at holde to forskellige temperaturer i vandet, hvor udespaen kan indstilles til 39°C og poolen til 28°C – alt efter præference.

En single swimspa er en pool med indbyggede komfort sæder og hydromassage. Swimspaen kan altså både fungere som en pool og en udespa, men der kan ikke holdes separate temperaturer.

Hvad koster en swimspa – i køb og vedligehold

Priserne på vores swimspa varierer en hel del alt efter størrelse og model. Priserne på vores DenForm® modeller ligger mellem 139.995kr. og 199.995kr., og de to Wellness King® modeller står til 249.995kr. Selvom prisforskellen på de forskellige modeller kan være stor, er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Uanset om du køber den mindste eller største swimspa er de bygget i samme materialer og samme høje kvalitet. De eneste forskelle er størrelsen og udstyret.

En swimspa kører på el, og der vil derfor være nogle løbende udgifter til strøm. Folk tror ofte at en swimspa er dyr i drift grundet den store størrelse og vandmængde, men sandheden er, at den faktisk koster ligeså lidt som en 4-5 personers udespa. Dette er der flere grunde til:

 • Swimspaene er isoleret til det nordiske klima
 • Temperaturen indstilles ofte ikke til mere end 30° C
 • En større vandmængde holder bedre på varmen end en lille
 • Den bruger kun et 3kW varmelegeme

En DenForm swimspa er super isoleret og de skal ikke efterisoleres. Hvis man vil gøre brugen af sin swimspa endnu billigere, kan man investere i en varmepumpe til swimspa. Det kan reducere strømforbruget med over 50%.

Isoleringen i en DenForm swimspa

En god isolering til en swimspa eller udespa er altafgørende for et lavt strømforbrug, og her er det vigtigt, at man som bruger ikke går på kompromis. Karret skal være godt indpakket og panelerne bør være isoleret med isoleringsplader og varmereflekterende folie. Inde i swimspaen sidder flere komponenter som afgiver strålevarme, og ved at betrække hele indersiden med folie vil denne varme genbruges og opvarme luften i karret. Termolåget, der medfølger, bør være sikkerhedsgodkendt og designet til frostgrader – det skal kunne tåle at der ligger store snemængder på toppen, og det skal have en hældning så vand kan løbe af.

Igennem mange års undersøgelse har vi optimeret og effektiviseret isoleringen i vores udespa og swimspa, og resultatet heraf kan ses i flere af vores projekter. Vores swimspa er installeret i hele Skandinavien, fra det sydlige Danmark til det nordlige Norge og videre op i de arktiske regioner.

Levering & installation af swimspa

Inden man får leveret en swimspa skal man have gjort sig nogle tanker om placeringen i haven eller på terrassen. Mange vælger at nedgrave swimspaen for at få den integreret i miljøet samt gøre op- og nedstigning lettere, og det kan man sagtens gøre. Man skal dog være opmærksom på to ting:

 • Nedsænker man swimspaen i et hul, skal dette være plan og drænet - evt. med et afløb
 • Der skal som minimum være 0,5m fri plads hele vejen rundt om swimspaen, så en servicetekniker kan komme til

En swimspa er et stort produkt, og det er ikke muligt at få det leveret på en bil med lift. Levering af swimspa plejer vi derfor at koordinere i samarbejde med kunden – og et kranfirma. Typisk leverer vi swimspaen direkte til et kranfirma, som efterfølgende kører spabadet ud til leveringsadressen, og hejser det ind på plads. Vi anbefaler altid denne leveringsform, da den er lettest og tryggest for kunden.

Vores swimspa vejer mellem 6-9 ton (med vand), og man skal derfor være opmærksom på, om underlaget kan klare vægten. De eneste krav, vi stiller til underlaget, er, at det skal være fast (evt. fliser), og det skal være i vater. Et lille hæld i underlaget til regnvand er ok.

Når man har fået swimspaen placeret, skal den fyldes med vand og tilsluttes til strøm. Vandpåfyldningen skal gøres med haveslangen igennem spabadets skimmer, og strømmen skal tilsluttes i swimspaens styreboks. En swimspa kører på 3 x 400V / 16A + 0 jord, og selve tilslutningen skal gøres af en autoriseret elektriker. Bemærk at en todelt swimspa – med to separate styresystemer – skal tilsluttes med 2 x (3 x 400V / 16A + 0 jord).

Denform Lux A/S

Kontaktinformation

Udfyld formularen og vores kundeservice vender tilbage hurtigst muligt.

+45 8712 6900 mail@denform.dk

Viborgvej 291, 8210 Aarhus V

Kontakt Os