Udespa funktioner

Vi ved alle, at et spabad giver massage, men hvilke funktioner har spabadet egentligt, hvilke er relevante og hvad kan de bruges til?

Massage i en udespa

Lad os starte med at tage udgangspunkt i det vi alle ved en udespa kan, nemlig massere. Alt efter hvilken model du har, så vil du kunne tænde og slukke for en eller to pumper på displayet, også beskrevet som jets 1 og jets 2. Ved større udespa vil er der også mulighed for, at du kan tænde og slukke for luftmassagen via AUX knappen. Tænder du for jets 1 og 2, så starter du massagepumperne i din udespa, og disse kan reguleres på følgende 3 måder:

Lufttilsætning: På akrylkanten vil du se nogle små ventiler med to pile, som kan drejes til højre, venstre eller i midten. Disse åbner for lufttrykket og er med til at give en mere kraftig massage på det enkelt pladser.

3 vejs ventil: Igen på akrylkanten vil du se nogle lidt større ventiler med 3 pile, som også kan drejes til højre, venstre eller i midten. Disse ventiler styre en pumpe hver, og drejes ventilen til højre, så vil der komme mest tryk på de dyser til højre for ventilen, og det samme den anden vej. Sættes den i midten, så vil trykket blive fordelt på pladserne til højre og til venstre i din udespa.

Åbne og lukke dyser: I dit udendørs spabad har du mulighed for at åbne og lukke dyserne. Åbner du dyser, så kommer der naturligvis massage ud af den, og lukker du den, så gør der ikke.

Inden vi afslutter punktet med ventiler og dyser, så er det vigtigt at nævne, at på større udendørs spa kan der også være en lille ventil med 3 pile, som styrer vandfaldet. Igen på de lidt større udespa, vil der også være en kapsel på akrylkanten, som kan skrues af. Denne bruges til aromaterapi. Husk dog altid at starte cirkulationspumpen, da dette spreder duften fra duftposerne rundt i din udendørs spa.

 

Der altså rigeligt med mulighed for at regulere vandmassagen, og derfor er du også sikret en god massageoplevelse i vores udendørs spa.

Hvad betyder ready- og restmode?

I praksis har din udespa et standard program og et økonomiprogram, eller ready- og restmode. Når din udendørs spa står i ready mode betyder det kort sagt bare, at spabadet altid er klar til brug. Din udendørs spa vil varme, så snart den har brug for det, og derved også stå klar til brug 24 timer i døgnet. Sætter du din udespa på restmode derimod, så vil dit udendørs spabad kun varme under de 2 filtercyklusser den kører i døgnet. Dette vil som regel ikke være nok til at spabadet kan holde sig varmt, dog er det den optimale metode at spare strøm på, såfremt du også skruer spabadet ned til 10 grader.

Hvad er en filtercyklus?

Din udendørs spa vil have en funktion, som hedder filtercyklus, og her vil der både være en filtercyklus 1 og 2. Spabadets filtercyklus vil køre to gange i døgnet. Her tænder din udendørs spa for pumperne, og cirkulerer vandet, så eventuelle bakterier mv. ikke sætter sig fast i rørende, pumperne eller varmelegemet.

Du vil have mulighed for at indstille hvornår, og hvor lang tid dit spabad skal køre med sin filtercyklus. Vores anbefaler er at køre de 2 filtercyklusser om morgenen og om aftenen, dog hverken så tidligt eller så sent, at det kan forstyrre jer selv eller naboerne. Står spabadet i restmode, så er filtercyklussen det eneste tidspunkt, at din udendørs spa vil varme på, så her er det vigtigt at sikre sig, at filtercyklussen kører i lang tid nok, til at kunne holde spabadet varmet.

Spa funktion: Hold

På din udendørs spa, vil du have mulighed for at anvende den funktion vi kalder for hold. Funktionen gør, at spabadet ikke tænder for sin massage eller rens. Dette giver dig mulighed for at for renset din udendørs spa, hvis der f.eks. ligger nogle små sandkorn i bunden, imens vandet ikke flytter på sig, så det er så nemt som muligt at se bunden. Denne funktion varer en time ad gangen. Funktionen kan også anvendes i tilfælde, hvor en pumpe, varmelegeme eller lign. skal skiftes.

 

Hvad betyder lock?

Det ligger lidt i ordet, men med denne funktion har du mulighed for at låse dit display, så andre ikke kan bruge din udendørs spa mens du ikke er der. Det kan også være, at børnene skal bruges jeres udespa, men at I ikke ønsker de ved en fejl skulle kunne ændre de indstillinger jeres udendørs spa er sat til.

Ekstra funktioner

En udendørs spa kan sagtens opgraderes, såfremt det er nødvendigt – dermed ikke sagt, at spabadet i forvejen ikke allerede kan alle de ting som det skal. Følgende opgraderinger kan tilføjes:

  • Ekstra varmelegeme: Som standard kommer alle vores udendørs spa med en 3 kWh varmelgeme, dog er det muligt at opgradere, så man får et 6 kWh varmelegeme i stedet. Dette vil naturligvis gøre, at spabadet varmer hurtigere, og bruges oftest til udlejningssommerhuse, hvor det er vigtigt, at spabadet kan varme hurtigt op.
  • Automatisk vandpåfyldning: Ved påfyldning af vand i din udendørs spa, så er det nemmest blot at bruge en vandslange, som placeret nede i filteret. Dog igen til udlejningssommerhuse, så er dette ikke særlig praktisk, så her et det muligt at sætte automatisk vandpåfyldning på, så ved tryk af en knap, så fyldes din udespa op med vand. Der vil blive sat en sensor, som holder øje med, hvor meget vand der er i spabadet, som hele tiden står og fylder lidt på, hvis det er nødvendigt.
  • Klargøring til varmepumpe: Det er muligt at montere en varmepumpe på vores udendørs spa, dog kræver det lidt ombygning inde bag ved, dog er det ikke nogen udfordring for vores stærke teknikker-team. De bygger et bypass i spabadet, som gør det muligt at tilslutte en varmepumpe, så du kan spare penge på el, når du bruger din udespa.

Afrunding

Der er altså et hav af funktioner og ekstra tilføjelser, og ovenstående er kun med fokus på de vigtigste. Vi anbefaler derfor, at du sætter dig ind i disse ting, så du kan få den optimale oplevelse ud af dine udendørs spa.

Ikke købt et udespa endnu?