Rengøringsudstyr til udespa

Det er vigtigt at holde sin udespa ren, og vi tilbyder et stort sortiment af rengøringsudstyr til spabade.

Rengøringsudstyr til udendørs spa

Spa støvsuger

En spa støvsuger er et vigtigt og effektivt produkt til at holde sit spabad rent. Selvom en god udespa med et godt indbygget renseanlæg vil holde vandet rent og bakteriefrit, vil det ikke altid kunne tage de små sandkorn, der med tiden vil lægge sig på sæder eller i bund. Med en mekanisk eller elektronisk spa støvsuger kan man på blot 2 minutter (og uden at tømme vandet), holde udespaen ren og pæn. Den manuelle støvsuger samler man på bare 1-3 minutter, og ved hjælp af en mekanisk pumpe, suger man sand og snavs op i et lille filter, som tømmes efter ca. 1-3 måneder. Den elektroniske støvsuger er batteridrevet, og virker ligesom en almindelig håndholdt Dyson støvsuger. Man stikker blot støvsugeren under vandet og trykker på en knap, og den vil herefter suge alt skidt ind i filteret, som tømmes efter behov. Den elektroniske spastøvsuger kører på 8 x AA batterier.

Afkalkning af spabad

Det er vigtigt at afkalke sin udespa, og vi anbefaler typisk vores kunder at afkalke udespaen 1-2 gange om året. Til denne proces har vi udviklet et meget effektivt middel, som består af to dele – afkalker pulver og neutraliserende væske. Udover at afkalke spabadet renser og desinficerer produktet også spabadets rørsystem. Produktet er let at bruge, og der medfølger en brugsanvisning med kun 4 trin. Til spabade på over 1000l. anbefaler vi at bruge to sæt for optimal virkning.

Rengøring af filter

Filteret er den vigtigste komponent i et spabads rensesystem, da det er her, at alt snavs og skidt samles. Vi anbefaler at rense filteret 1-2 gange om måneden med haveslangen og med filterrens. Hvis man vil give filteret en ekstra grundig rengøring, kan man tilkøbe et filterrensesystem. Her placeres filteret i renseboksen hvor vandslangen tilsluttes. Trykket får filteret til at snurre rundt og køre op og ned så alle lameller og kroge renses. Efter filteret er gennemskyllet, skal det placeres i en spand med filterrens. Filterrenses desinficerer lamellerne og dræber alle resterende bakterier. Når filteret har stået i blød i 24 timer, skal det tørre, inden det igen sættes ned i spabadet. Følges ovenstående rensemetode, holder filteret mellem 1-1,5 år.

Den korrekte vandkvalitet

Vandkvaliteten i spabadet er og bliver altid det vigtigste, hvis vandet skal genbruges over længere tid. pH-værdien skal holdes vedlige, og vandet skal desinficeres. pH-værdien i udespaen reguleres ved hjælp af pH minus og pH plus, og vandet kan desinficeres med hhv. klor, brom, chock eller andre midler. Hos DenForm har vi udviklet en pakkeløsning med klor og en pakkeløsning uden klor. Klor er stadig det mest effektive middel til desinficering af badevand, så det er også klor der skal bruges mindst af. Vælger man et alternativ uden klor, skal der doseres større mængder af kemikalier, for at opnå det samme resultat. Se guides til regulering af vandkvalitet herunder: