Udendørs spa til sommerhus til udleje 

Vores anbefalinger til valg af udendørs spa til udlejningssommerhuse

Når du skal vælge et spabad til dit udlejningssommerhus, er det vigtigt at tage højde for det hårde brug, som et spabad i et udlejningssommerhus bliver udsat for. Kort fortalt bør al “unødigt” teknik for slutbrugerne fjernes. Des mere teknik, des flere ting kan gå i stykker. Du bør derfor overveje en spa, hvor lejerne f.eks. kun har mulighed for at tænde og slukke for lys, jets og regulere temperaturen. Dermed sikrer du de bedste betingelser, og en lang levetid på dit udendørs spabad i dit udlejningssommerhus. Se alle vores udespa modeller her.

Dernæst bør du overveje, hvor meget vedligehold din udendørs spa har brug for. F.eks. kan det være en god ide at få installeret automatisk vandpåfyldning, så de der rengør sommerhuset mellem udlejningerne, let kan skifte badevandet. Almindeligt vedligehold omfatter løbende regulering af pH- og klor-værdierne, ligesom udespaen skal afkalkes ca. én gang om året.

Automatisk vandpåfyldning

Automatisk vandpåfyldning er det mest attraktive tilvalg for sommerhusejere, som udlejer deres sommerhus med udespa. Da badevandet skal skiftes mellem hver udlejning, bliver det lettere end nogensinde før at skifte badevandet mellem udlejningerne med automatisk vandpåfyldning. Normalt tømmer man en udespa via afløbsventilen og fylder det igen med haveslangen. Det går fint, så længe man kun skal skifte vandet 1-2 gange om året. Men i et sommerhus til udlejning er der brug for en hurtigere metode. Løsningen er en fuldautomatisk vandpåfyldning med en ventil og to sensorer.

 • Her installeres en knap, og når der trykkes på denne, starter vandpåfyldningen gennem en af dyserne.
 • Når vandstanden når den første sensor, starter cirkulationspumpen.
 • Når vandstanden derefter når den anden sensor, standser vandpåfyldningen automatisk.
 • Vandpåfyldning tager 1-1,5 time.

Når spabadet er i brug, vil der naturligt forsvinde noget vand. Falder vandstanden til den nederste sensor, så åbner ventilen og fylder automatisk badet op igen. Nem og enkelt løsning, som vi anbefaler alle sommerhusudlejere.

Derudover har vi tre andre forslag, der vil gøre oplevelsen med udespa i sommerhuset bedre og nemmere:

Dyser

En stor del af wellness oplevelsen er vandmassagen og boblerne. Men når dit sommerhus bliver brugt til udlejning, kan det være en fordel at minimere antallet af teknik, så som dyser.

WiFi-modul

Der kan monteres et WiFi-modul til spabadet, så du eller dine lejere kan fjernstyre spabadet fra en smartphone, tablet eller computer via en app. Med WiFi-modulet er det muligt at indstille filtercyklus, starte pumperne og regulere temperaturen, så er du sikker på, at vandet er 37 ℃, når dine lejere kommer op i sommerhuset. DenForm spabade bliver ikke produceret med et WiFi-modul, da dette er et tilkøb, som kan eftermonteres i dit udespabad. Det kræver blot, at spabadet er WiFi ready.

Låg til udespa

Når du har et spabad i sommerhuset, er det en nødvendigt at have en form for afdækning eller låg. Derfor følger der låg med på alle vores udendørs spabade.
Det praktiske låg forhindrer støv, skidt og blade i at komme i badevandet, når bassinet ikke er i brug. Da sommerhuse typisk bliver brugt i perioder, kan det være rart at starte sæsonen med et frisk og rent bassin, som ikke har været udsat for vind og vejr i månedsvis.

Hvilken udespa egner sig bedst til sommerhusudlejning?

Alle vores udendørs spabade egner sig til sommerhus udlejning. Det kommer helt an på udlejernes generelle behov. Oftest tager man en tur i spabadet for varmen og hyggens skyld, og man kan derfor gå på kompromis med antallet af dyser. Det vigtigste er nok at kortlægge hvor mange personer spabadet skal kunne rumme.

 • Udlejer du et mindre sommerhus med plads til en børnefamilie på 4-5 personer, så er Model 52 med plads til 5 et fornuftigt valg.
 • Udlejer du derimod et større sommerhus kan Model 61 med plads til 6 personer sædeindretningen (én liggeplads og 5 individuelt indrettede sæder) være det rette valg.
  • Model 61 er skridtet op i forhold til model 52. For en forholdsvis lille merpris får du betydeligt mere udstyr, bedre komfort og masser af massagekraft på hver enkelt plads.
  • Udespaen er udstyret med to separate 2,5 hk massagepumper, som tilsammen garanterer for en enestående wellness-oplevelse gennem de i alt 49 dyser (mod model 52’s 28 dyser).
  • Et absolut luksuriøst spabad til både hygge og massage til en fornuftig pris.
 • Skal begge voksne have mulighed for at ligge ned, så er den rummelige First Class også et godt valg. Spaen har 4 siddepladser og 2 liggepladser, hvilket gør den praktisk for både små og store familier.

Model 52

DenForm model 52 er et af vores mest populære udespaer. Det skyldes kombinationen af stærke materialer og den optimale pladsfordeling til 5 personer med 2 liggepladser og 3 siddepladser.

Model 61

Udespa model 61 er et stort, 6-personers udespabad med en liggeplads og individuelt indrettede sæder. Udespaet har masser af dyser og masser af massagekraft på hver enkelt plads.

Model First Class

Vores First Class er en smuk og gennemtænkt udespa. Den forstærker hele spaoplevelsen med sine 4 siddepladser og 2 liggepladser. Med denne spa, er der plads til at hele familien kan slappe af sammen.

Se alle 3 DenForm udespa modeller her.