Find den bedste placering til dit udendørs spabad

Når du har købt en udendørs spa, er det vigtigt at gennemtænke dens placering ud fra jeres behov. Er spabadet tæt på huset, vil det oftest blive brugt mere, da det er lettere at komme til. Er der lavet et hyggeligt miljø omkring, bliver man også siddende i længere tid. Husk også, at alle spabade er formet forskelligt, og det kan have en indflydelse på de 4 nedenstående punkter. Se alle modellerne her.

Tænk over følgende når du skal placere spabadet:

  • Indkig og udsigt
  • Fritstående eller nedgravet installation
  • Hvor på ejendommen udespaen skal stå

Indkig til og udsigt fra spabadet

  • Når du bruger din udespa, kan det være rart at placere den et afsondret sted, væk fra vej og naboernes vinduer, så der er mindst muligt indkig, hvilket gør det mere komfortabel at benytte spaen.
  • Din udendørs spa er et sted du opholder dig stillesiddende. Derfor skal du sørge for at maksimere udsigten, så du har havens pæneste udsigt.

Derudover er det en god ide at finde et sted med vindafskærmning.

Find en placering hvor der er forholdsvis vindstille, det gør det mere behageligt at bruge spaen – og så reducerer det faktisk også driftsomkostningerne, da vinden, trods spaens isolering, vil nedkøle spaen. Du kan altid lave vindafskærmning i form af stakit, hæk eller med grønne planter, som også skaber en hyggelig stemning, rundt om spabadet.

Fritstående eller nedgravet installation af udendørs spa

En fritstående spa er den letteste løsning, som kun kræver en plan og stabil overflade. Spaen kan derfor nemt placeres ovenpå terrassen eller i haven. Ved fritstående spabade anbefaler vi at tilkøbe en coverlifter, hvilket gør det lettest at åbne låget til spabadet. En anden fordel ved et fritstående spabad er, at det er lettere at servicere.

Eventuelt kan du vælge at nedgrave din spa, f.eks. i din træterrasse, hvilket skaber et elegant og hyggeligt miljø.

Du kan med fordel sænke spaen 30-45 cm ned i terrassen, det gør det lettere at løfte låget af, og at komme op og ned i spaen. Før du nedgraver dit spabad, skal du være opmærksom på, at hvis DenForm skal lave service på spabadet, så skal siderne være tilgængelig ved ankomst. Derfor anbefaler vi at der sikres ½- 1 m. afstand rundt om hele spabadet, f.eks. med aftagelige træbredder. Skulle det ikke være muligt, så er siden hvor displayet sidder, den vigtigste side at holde fri, da styringsboksen som regel sidder herunder.

Placeringsguide udespa

Guide til placering af din udespa

Når du har besluttet dig for, hvor din udendørs spa skal placeres, og om din nye spa skal være nedgravet eller fritstående, er det vigtigt at installere udespaen ovenpå et fast og jævnt underlag, som sikrer, at spaen står i vater. Du kan f.eks. bruge fliser eller stabilgrus.

Dit spabad bliver leveret på en palle, på højkant og direkte til kantstenen. Du skal derfor selv sørge for at få den på plads – medmindre andet er aftalt. Er der fri adgang til hvor spabadet skal placeres, er det letteste at lægge køreplader ud og få et par hjælpende hænder, til at skubbe spaen på plads, ved brug af et par ”hunde” (et lille bræt med hjul) under pallen. Er der ikke fri passage, skal der bestilles en kran, som kan løfte spabadet på plads.

Skab hyggelige spa-øjeblikke

Selvom en udendørs spa, i sig selv, er utrolig lækkert, kan omgivelserne faktisk gøre helhedsoplevelsen endnu bedre. Skab en hyggelig atmosfære med grønne panter, lys og musik. Plant f.eks. nogle hørpalmer i nogle store krukker – det mindsker indkig og skaber en sydlandsk stemning. For en mere intim og romantisk stemning, kan man med fordel hænge nogle lyskæder op, eller placere lanterner med levende lys rundt om spaen. Glem ikke musikken - størstedelen af vores spabade har højtalere indbygget - det sætter prikken over i’et på jeres spa-oplevelse. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at finde den model, som passer til dig eller jer.