Hvad er energiforbruget for en udespa?

Udendørs spabade bliver mere og mere populære i hele norden. Et udendørs spabad giver øjeblikkelig afslapning, velvære og hygge. Det er både på grund af massageterapien i spabadet, men også det miljø og den gode stemning som udespaet er med til at skabe, kombineret med udendørsoplevelsen. En udespa eller en swimspa kan benyttes 24/7, året rundt og er derfor en god velvære-investering. Se vores udendørs spa modeller her

Inden du tager springet og investere i din drømmespa, kan det være rart at vide, hvor meget det koster i forbrug.

Få det fulde overblik over energiforbruget på et udendørs spabad, og få vores bedste tips og tricks, til at minimere energiforbruget i denne artikel.

Sådan er en DenForm udespa isoleret

Hos DenForm producerer og leverer vi udendørs spabade til hele Europa, samt områder nord for polarcirklen. Spabadene skal altså derfor kunne klare de koldeste temperaturer og et af de hårdeste klimaer i verden.

Noget af det vi oftest bliver spurgt om, er forbruget på en udespa – for hvad koster det egentligt at holde et udendørs spabad kørende? Når man investerer i en udespa, bør første tanke ikke være om strømforbruget, men hvordan man får den bedste wellness-oplevelse. Men derfor skader det jo ikke at kontrollere udespaens isolering og hvordan man bedst holder på varmen i sin spa.

Den afgørende faktor for et lavt strømforbrug i sin udespa er isoleringen. Alle DenForm udendørs spabade, består af det vi kalder for et 4-dobbelt isoleringssystem. Vi har designet et EcoHeat-system, som isolerer spabadet på fire måder. Systemet består af: et lag PU-skum, et luftrum, varmereflekterende folie & flamingo, samt et termolåg.

Skum

Bagsiden af karet er foret med ekspanderende PU-Skum, der giver en god grundisolering. Vi bruger en speciel og miljøvenlig skum, der ikke forurener. Skummen er let at fjerne og genopfylde ved evt. servicebesøg.

Luftrum

Noget af det der isolerer bedst i et udendørs spabad er det luftrum, som findes mellem skummet og panelerne. Luften bliver bl.a. opvarmet af den varme, som pumperne inde i spabadet udsender.

Alu & flamingo

På indersiden af panelerne sidder hærdede flamingoplader, der er overdækket med varmereflekterende folie. Pladerne holder varmen inde i karet, og folien reflekterer varmestrålingen fra pumperne.

Termolåg

Den fjerde isoleringskilde er det aluminiumsforstærkede termolåg, der ligger på toppen af spabadet. Når termolåget er i brug, er udespaen så godt varmeisoleret, at strømforbruget kan holdes på et minimum

Energiforbrug for udespa

Et af de hyppigst stillede spørgsmål, handler om forbruget ved en udendørs spa - Og det er umuligt at svare præcist på, for det afhænger af spaens størrelse, hvor koldt det er udenfor og den enkeltes forbrugsmønster. Der findes dog nogle tommelfingerregler, og man kan lave et generelt skøn og gennemsnit i kroner og øre, men sandheden er, at ingen præcist kan vide det, da det afhænger af dit forbrugsmønster.

Det vigtigste spørgsmål, hvorvidt du ønsker at spare strøm, eller om du vil have den bedste wellness-oplevelse.

  • En udendørs spa bruger f.eks. markant mere strøm om vinteren, end om sommeren, men om vinteren får du også en helt anden oplevelse når du sidder i 39 grader varme vand.
  • Et spabad bruger også mindre strøm, hvis den står i læ under et tag, men det betyder også, at det kan være svært at se hele stjernehimmelen, hvis du vil bruge din udespa sent om aftenen.

Du bør derfor, overveje hvilke ting, der er vigtige for dig, så du får mest mulig glæde af udespaet. 

Det koster en udespa så i forbrug

Hvis vi skal give vores bedste bud på energiforbruget, ud fra vores egne erfaringer, så koster det mellem 400-600 kr. om måneden, hvis udespaen benyttes 2-3 gange i ugen – med alle forbehold.

Derfor plejer vi sige, at det i gennemsnit koster ca. 500 kr. for at holde en udendørs spa kørende om måneden. Det svarer til ca. 15-20 kr. om dagen i strøm, set over et helt år.

Drift & vedligehold

Akkurat som med en pool, vil der løbende være nogle udgifter til drift og vedligehold af spabadet ud over strømforbruget.

Herunder kan du se nogle af de produkter, som der kan bruges, for at vedligeholde din udespa bedst muligt. 

Vandplejeprodukter

Alle vores udendørs spabade har en indbygget ozonator, som desinficerer vandet. Men det er nødvendigt at supplere med lidt vandpleje, som klor. Desuden er det vigtigt at holde vandets pH-værdi på 7,2.

Med en startpakke til ca. kr. 300,- bør du have vandpleje nok til det første år. Derefter kan du supplere op med klor og pH-regulerende pleje efter behov.

KØB STARTPAKKE HER

Filter

Filteret skal renses ca. en gang om måneden.

1. Blødgør filteret i filterrens

2. Skyl filteret grundigt

3. Tør filteret til den er knastør og igen kan sættes i udespaen.

  • Filteret renses lettest og mest effektivt med filterrens og DenForm filterrensesystem.
  • Du kan rense et spafilter 10-12 gange, inden det anbefales at skifte det ud med en ny.
  • Et filter koster ca. 300-900 kr. alt efter hvilken spa du har.
  • Et tips er at have to sæt med filtre, så du kan veksle og stadig benytte spaen, mens det beskidte filter står i blød.

KØB FILTERRENSESYSTEM HER

Afkalkning

Mindst en gang om året eller efter behov (alt efter vandets hårdhed) skal du skifte alt vandet i din udendørs spa. Vi anbefaler at du afkalker spabadet samtidig. Ved afkalkning bruges der 1 dåse afkalker pr. 300 L vand.

 

Føler du dig klar til at købe en udespa?

- Så se alle vores luksuriøse udespa modeller her

 

Artiklen er skrevet d. 03-02-2021