Robotstøvsugere til pool

En swimmingpool i haven er en ultimativ luksus. Men det er ikke helt uden manuelt arbejde.

Med tiden bliver poolen grøn, og blade og skidt samler sig sammen i bunden. Med en robotstøvsuger til swimmingpool, undgår du det manuelle arbejde.

Robotstøvsugere til pool - tidsbegrænset rabat lige nu!

Se hvad vores kunder siger om os

Bedømt til 4,7 / 5 på Trustpilot. Læs alle vores anmeldelser her.

Sådan virker en robotstøvsuger til pool

En robotstøvsuger til swimmingpool er en lille poolrobot som rengører bunden (og nogle modeller væggene) på din swimmingpool. Typisk rengører man sin pool med det klassiske sæt: Teleskopstang, støvsugerslange og et støvsugerhoved. Det kræver både tid, kræfter og tålmodighed. Skrubber man lidt for hårdt, hvirvles snavset op i toppen, og så skal man vente, til det igen bundfælder. En robotstøvsuger til pool har en hel masse fordele, og de er super brugervenlige og nemme at håndtere.

Nogle robotstøvsugere kører på larvefødder, og andre modeller kører på hjul. En robotstøvsuger på hjul er oftest billigere end de andre modeller, og de er lige så effektive når det gælder bund-rengøring. Til gengæld kan en pool robotstøvsuger på hjul ikke køre op af kanterne på poolen – der skal der bruges en poolrobot på larvefødder.

En robotstøvsuger til pool skal have strøm for at køre rundt og rengøre. Nogle poolrobotter kører på batteri, og andre modeller får strøm vha. en ledning. En poolrobot med ledning er altid nem at tage op af vandet igen, når den er brugt. Til gengæld vil man altid have en ledning til at ligge på terrassen eller i haven, når robotstøvsugeren er i brug. En batteridreven robotstøvsuger er ”wireless” og den skal blot sættes ned i poolen. Der er ikke nogen ledninger, kontrolbokse eller andet.

De fleste pool robotstøvsugere programmeres via en lille kontrolboks, som følger med støvsugeren. På kontrolboksen kan man indstille hvor langt tid rengøringscyklussen skal foregå, samt om den skal rengøre bund, vægge eller hele poolen samlet.

I en poolrobot sidder et eller to filtre, hvor alt snavs og nedfald fra swimmingpoolen ender. Det anbefales at tømme filteret efter hver 5-7 gang, at robotstøvsugeren har kørt. En god idé er, at spule filteret med haveslangen, så organisk materiale ikke bliver siddende og danner alger. For at holde filteret i god stand, anbefaler vi, at sætte det i blød i en spand med filterrens en til to gange om måneden.

DenForm Raptor Poolrobot

Robotstøvsuger til pool – Bedst i test

Vi tester løbende alle de forskellige poolrobotter i vores egen swimmingpool på DenForm for at se, hvilken model der giver det bedste resultat. Behovet til en poolrobot kan selvfølgelig variere, men skal man have den bedste version – som både kan rense bunden og væggene – har vi en helt klar vinder: Raptor Robotstøvsugeren.

Vores Raptor model kan indstilles til en rengøringscyklus på 1, 2 eller 3 timer, og den kan både rengøre poolens bund, poolens vægge og poolens vandlinje. Raptor poolrobotten kan rengøre swimmingpools på helt op til 130m3. Udover at rengøre og opsamle alt det synlige snavs, filtrerer Raptor poolrobotten også vandet for mikroorganismer og bakterier. Raptor poolrobotten er den mest effektive poolrobot i sortimentet, men på næsten lige fod er vores Opson Pro model. Opson poolrobotten rengører også både bund, sider og vandlinje, samtidig med at den filtrerer vandet igennem et mikrofilter. Opson modellen har ikke samme hastighed som Raptor, men den er et super alternativ og man sparer 1300kr.

DenForm Raptor Poolrobot

Er en robotstøvsuger til poolen investeringen værd?

Det korte og præcise svar er JA! Med en robotstøvsuger til pool får man holdt sin pool ren – og mere til. Den manuelle rengøringsproces får man ofte udført, når poolen trænger til det. Det er ofte når der er kommet lidt for mange grønne alger op ad trappen, og når der ligger lige lidt flere blade, end hvad der er pænt. En swimmingpool i haven er en luksus, og luksus fortjener vedligehold.

Teknologien i en poolrobot er i dag blevet så god, så de faktisk rengører poolen en hel del bedre, end hvad man selv kan opnå med en teleskopstang, en støvsuger slange og et støvsugermundstykke. De klarer det med garanti også hurtigere og grundigere. Med en pool robotstøvsuger sparer man både tid og penge. Man skåner sin filterpumpe for ”forstoppelser” og man bruger færre penge på udskiftning af sandet i sandfilteret. Derudover er det også for sejt at have en robot til at holde sin pool ren!

4 gode grunde til at investere i en pool robotstøvsuger

Spar tid og kræfter

Manuel rengøring af en swimmingpool kender alle til. Det er en tidskrævende opgave, som også kan være fysisk belastende. En investering i en pool robotstøvsuger fjerner den arbejdsopgave. Poolrobotterne er bygget til at arbejde selvstændigt, og de kræver ingen overvågning eller vedligehold. En pool robotstøvsuger fjerner blade, skidt og andet nedfald, samtidig med at den fungerer som et ekstra sandfilter. Poolrobotten filtrerer nemlig også vandet når den arbejder.

Mere effektiv rengøring og en flottere swimmingpool

Teknologien i en poolrobot er i dag blevet så god, at det næsten er en umulig opgave at klare rengøringen ligeså effektivt manuelt. Robotstøvsugerne er designet til at nå de sværeste og mest kringlede steder i poolen, og de gode modeller (som vores Opson og Raptor) rengører både poolens bund, poolens vægge & poolens vandlinje.

Energibesparende og billig

Udover at være den bedste rengøringsassistent man kunne drømme om, er en pool robotstøvsuger også energibesparende og billig. Nogle poolrobotter koster under 1kr. i timen når de kører! En pool robotstøvsuger var en luksus før i tiden, men i dag kan man få en vildt god poolrobot til under 2500kr. Se bl.a. vores Falcon model.

En robotstøvsuger til poolen forlænger levetiden på dit pooludstyr

Ved konstant at holde din swimmingpool ren og fri for snavs alger og større nedfald, bidrager en robotstøvsuger til at forlænge levetiden på dit pooludstyr. Det gælder både sandfilter & poolpumper. Derudover sparer du en betydelig mængde af poolkemi, da det organiske nedfald ikke når at nedbrydes og danne algevækst, som efterfølgende skal slås ihjel med klor eller andet desinfektion.

Konklusion:

Alt i alt er en robotstøvsuger til swimmingpoolen en genial investering, da den giver dig et renere, mere hygiejnisk og flottere poolmiljø – samtidig med at den sparer dig tid og penge. En DenForm poolrobot gør det nemt og bekvemt at have en swimmingpool.

FAQ - Hyppigt stillede spørgsmål til pool robotstøvsugere

Hvordan virker en poolrobot?

En poolrobot virker ved at køre rundt i swimmingpoolen, mens den suger snavs og nedfald ind igennem dens indbyggede filtersystem. Robotstøvsugeren suger skidt ind i filtersystemet mens den skrubber både bund og sider med de indbyggede børster.

Hvilke pooltyper kan en robotstøvsuger rengøre?

Poolrobotter kan både rengøre stålpools, betonpools, glasfiberpools og mange flere. De kan rengøre runde pools og ovale pools samt firkantede, ottekantede, 8-talsformede mfl. Vær opmærksom på model mht. rengøring af poolvægge.

Hvordan betjenes en pool robotstøvsuger?

Der medfølger ofte en lille kontrolboks til robotstøvsugerne, som lader dig programmere poolrobottens køretid og køreprogram. Vha. 2-4 knapper kan poolrobotten indstilles til at køre på bund eller vægge i en 2, 3 eller 4 timers rengøringscyklus.

Hvor ofte skal en robotstøvsuger bruges?

Det er individuelt, hvor meget man skal bruge sin poolrobot, og det kommer i høj grad an på omgivelserne omkring swimmingpoolen. Står poolen omgivet af træer, vil der naturligt være mere nedfald til swimmingpoolen end hvis den stod frit.

Hvordan vedligeholdes en robotstøvsuger til pool?

Filtrene skal renses og beholderen skal tømmes efter behov. Vi anbefaler oftest at tømme beholderen efter hver 4-6 rengøring, og sætte filtrene i filterrens en gang om måneden. I forbindelse med at tømning af beholderen, kan man med fordel rense poolrobottens børster.

Kan en robotstøvsuger skade pool-lineren?

Børsterne på en poolrobot kan være hårde og bløde. En pool robotstøvsuger i god kvalitet, er ofte bygget med skånsomme børster, som ikke kan skade poolens liner. En robotstøvsuger skåner derimod pool-lineren, da den fjerner alger mm. fra overfalden.