Pool til haven

Danmarks nok største, bedste og mest omfattende guide til dig som ønsker en pool til haven.

Sommertid er lig med pool tid!

Du ved, den sæson hvor det at skifte vindjakken ud med badebukserne eller bikinien er vigtigere end at huske paraplyen, hvis vejrudsigten lover regn! Men før du kaster dig ud i den klassiske, og kortsigtede, metode med nedkøling i et oppusteligt bassin, er det måske værd at tage et kig på en lidt sjovere løsning: at investere i din egen swimmingpool til haven!

Forestil dig et scenarie hvor du vågner op til sommerens fuglesang, solen skinner, og din største bekymring er, om du skal vælge den oppustelige hvide enhjørning eller den gigantiske lyserøde flamingo som din flydende trone for dagen. Hele familien elsker den, naboerne vil ikke lade dig være og venner og veninder kommer på besøg i tide og utide. Det er livet med en pool i haven, og det er præcis det, vi dykker ned i nu.

I løbet af den her guide til den perfekte pool til haven udforsker vi alle de forskellige muligheder, der findes. Alt fra de luksuriøse betonpools som kan bygges fuldstændig, som du vil have det og til de budgetvenlige, men stadig fantastiske, stålpools. Så slå dig ned på liggestolen ved siden af poolen du snart har, og fordyb dig i en verden af glæde.

Inden vi går i gang: Nu lagde vi ud med at kalde sommertid for pool tid. Med et pooltag fra DenForm, kan du forlænge sommeren til faktisk at vare hele året. Mere om det længere nede i artiklen.

Hos DenForm tilbyder vi 5 forskellige pooltyper med hver deres unikke særpræg. Hvis du allerede nu ved, hvilken pool som passer dig, kan du se alle vores swimmingpools her. – ellers læs med lidt endnu.

Sådan vælger du den rigtige pool til haven

Når du skal til at vælge din pool, er der nogle spørgsmål som er gode at overveje. Det er spørgsmål, som er med til at afdække dine behov. For uanset hvilken pool til haven du vælger, vil den altid være et frirum hvor hverdagens stress forsvinder. Den vil også altid være et samlingspunkt for god stemning og sociale stunder. Lad os starte med det vigtigste:

Hvad er poolens primære funktion?

Helt overordnet er en pool i haven bare god for rigtig mange ting, men udover det sociale, hvad er så formålet med din nye pool? Er det en investering i motion og træning? Er det noget, børnene skal bruge til at lege i? Eller er planen, at den skal løfte husets herlighedsværdi? Der er mange forskellige grunde til, at vores kunder vælger at investere i en pool til haven. At begynde med at afdække dine behov er noget af det bedste, du kan gøre.

Hvor meget plads må poolen få?

Uanset hvad poolen skal bruges til, finder vi sammen en model der passer godt til lige netop det. Men hvor meget plads har du til en pool i haven? Placeringen og størrelsen af poolen i forhold til resten af haven har selvfølgelig noget at sige, når det kommer til udseendet af din have og dit poolområde. At vælge en passende størrelse er med til at skabe en harmoni, og giver dig endnu mere lyst til at bruge den. Derudover kan der også være nogle krav til byggeriet, når det eksempelvis kommer til afstanden mellem poolen og nabogrundene. Det er vigtigt at undersøge kravene, du kan være underlagt i lokalområdet, for at undgå problemer senere i forløbet. Hos DenForm har vi mere end 40 års erfaring med pools, og der er ikke det, som vi ikke har bygget for vores kunder. Derfor kan du altid komme ind og tale med en af vores fagfolk, som guider dig sikkert gennem alt du skal vide.

Prisen for en pool varierer… hvad er budgettet?

Vi kan bygge pools til alle formål, i alle størrelser og til alle budgetter. Det er en god ide at have et budget for sin pool, da vi derved hurtigt får mulighed for at spore os ind på den bedste løsning til dig. Specielt når du allerede ved hvad poolen skal bruges til, og hvor meget plads du har til poolen.

To af vores kunder, Martin og Simone, kom frem til den bedste løsning for bare 35.000kr. sammen med DenForm.

"Vi ledte efter en pool til haven der var stor nok til at børnene kunne invitere klassen hjem til fødselsdag, og som samtidig var lang nok til at jeg kunne svømme baner om aftenen".

Martin og Simone havde nogle krav, som deres swimmingpool skulle opfylde. Sammen kom vi frem til, at vores komplette 8 x 4,16m ovale stålpool nok var den bedste løsning til deres behov. For at fuldende projektet, valgte de at tilkøbe et termotæppe, oprulningsstativ og en poolstige.

Løsningen Martin og Simone gik med, var en højkvalitets DenForm stålpool. En stålpool er en af de foretrukne valgmuligheder inden for pools i Danmark. Hos DenForm tilbyder vi et bredt udvalg af stålpools i forskellige former, størrelser og prisklasser. Sammenlignet med mere luksuriøse alternativer er en stålpool typisk den mest økonomiske løsning.

Havde vi i stedet bygget en betonpool, med samme mål, var projektet blevet dyrere. Betonpools er konstrueret af beton, hvilket giver mulighed for at skræddersy et design fuldstændig efter kundens ønsker, da beton kan formes efter hullet man har gravet. Stålpools har en mere standardiseret form og størrelse i forhold til betonpools, men de har en betydeligt hurtigere installationsproces, da de kommer som præfabrikerede dele, der blot skal samles og installeres på stedet. Da målene som Martin og Simone ønskede, passede perfekt til en stålpool, var det i dette tilfælde den bedste løsning.

Konklusion

Du kender nu til de forskellige typer af pools til haven, formålet med din pool, størrelsen du ønsker og har måske også tænkt over et budget. Ved at stille dig selv de rigtige spørgsmål og overveje førnævnte, kan du træffe en informeret beslutning som gerne skulle ende med den perfekte pool til din have. Med DenForm som rådgiver kan du være sikker på, at du får alt den eksperthjælp du skal bruge. Martin og Simones historie viser, hvordan en pool til haven ikke behøver at vende økonomien på hovedet og uanset om du vælger en stålpool for dens økonomiske fordele, en betonpool for dens tilpasningsmuligheder eller en fiberpool for den livslange garanti, er en pool til haven en investering i gode stunder til dig og din familie. Med professionel rådgivning og ekspertise fra DenForm kan du være sikker på at finde den perfekte pool til haven.

Pooltag / Pooloverdækning - Er det investeringen værd?

Det korte svar er ja. Et pooltag forlænger badesæsonen, gør vedligeholdelsen lettere og sparrer dig en masse på strømregningen. Hos DenForm har vi mange forskellige overdækninger til pools og i mange forskellige prisklasser. Vi tilbyder pool overdækning i mange forskellige størrelser, og vi kan skræddersy en pooloverdækning til kundens præcise ønsker.

Det største varmetab, der findes i swimmingpools, er fordampning – faktisk helt op til 70 procent! Varmetabet varierer alt efter vandtemperatur, lufttemperatur, luftfugtighed og vindhastighed. Jo ”dårligere” vejr desto højere fordampning (og varmetab). En overdækning til poolen er den mest effektive måde at reducere varmetabet og strømregningen på, og vi kalder det af samme årsag et ”must-have”. Vi tilbyder 3 forskellige overdæknings typer: Termotæppe, Lameloverdækning & pooltag. Se alle vores pooloverdækninger her

Ekstraudstyr til pool - det skal du overveje

At købe en pool er på mange måder lidt ligesom at investere i en ny bil. Næsten alle modeller fås i en standard version, og derfra kan man selv vælge hvilket og hvor meget ekstraudstyr, man vil have med. Du kan tilføje tonsvis af forskelligt tilbehør til din pool for gøre oplevelsen sjovere. Der er faktisk så meget, at det kan blive forvirrende. Vi har valgt at sætte noget det mest populære udstyr op, så du kan danne dig et indtryk af hvad der kunne være noget for dig.

Svømmetræner

At investere i en svømmetræner til din pool kan være en god idé afhængigt af dine behov og budget. Svømmetræneren giver mulighed for at svømme mod en strøm af vand (hvis kraft kan justeres), hvilket kan være en effektiv og sjov træningsmetode til at forbedre din svømmeteknik. Svømmetræneren giver selvfølgelig en fantastisk mulighed for svømmetræning uden at skulle skifte retning konstant. Udover det motionsmæssige, er der også det underholdende aspekt af en svømmetræner. Den kan være en sjov funktion for familien og børnene at nyde, da den giver masser af anledning til sjov og leg.

Saltvandsanlæg

Et saltvandsanlæg til en swimmingpool er den bedste investering for den ”dovne” poolejer. Et saltvandsanlæg producerer nemlig selv klor ved at spalte salt, hvilket fjerner det manuelle behov for at desinficere poolen. Hvis det skal være endnu nemmere, er det også muligt at tilkøbe automatisk pH-regulering til anlægget. Så slipper man også for at justere pH-værdien.

En pool-varmepumpe

…forlænger badesæsonen. En luft-til-vand varmepumpe opvarmer vandet i poolen effektivt og billigt til en temperatur, som er behaglig at svømme i. En varmepumpe forlænger dermed badesæsonen, og kombinerer du den med et pooltag, har du en varm pool året rundt. Varmepumpen er energibesparrende og mere effektiv end alternative opvarmningsmetoder som f.eks. konventionel elvarme. De udnytter varmen fra luften og bruger den til at opvarme poolvandet, hvilket kan resultere i lavere driftsomkostninger. Vores DenForm Silent varmepumper har en driftstmperatur på under -10° C, og de larmer ikke mere end et almindeligt køleskab!

Varmeveksler

En varmeveklser kan kombineres med stort set alt for at varme din pool op. Et flisfyr, dieselfyr, jordvarme anlæg, fjernvarme eller andet eksisterende husvarme anlæg, så du kan udnytte den varme, du i forvejen har i huset, til at varme poolvandet op.

Poollys

Der er flere gode grunde til, at folk vælger at få poollys installeret i deres pool til haven. For det første er der sikkerheden. Når det er mørkt udenfor, er det vigtigt at kunne se, hvor poolen er placeret, for at forhindre at naboen falder i en mørk aften. Med poollys installeret kan du tydeligt se vandet og derved undgå ulykker. Udseendet af poolen er også en vigtig faktor. Installationen af poollys giver et flot visuelt udtryk. Moderne LED-pærer sørger for masser af lys og en hyggelig atmosfære, der gør det mere indbydende at bruge poolområdet.

Blue Connect

Med en Blue Connect slipper du for det manualle arbejde med at måle vandværdierne. En Blue Connect kombinerer den nyeste teknologi indenfor testning og regulering af vandkvalitet. Ved hjælp af en app fortæller systemet dig hvad din temperatur, pH-værdi og sanitet er i vandet. Den fortæller dig også præcist hvor mange gram du skal dosere af enten pH minus, pH plus, klor eller bromin for at opnå de gode vandværdier. Der findes to versioner af en Blue Connect, og dem kan du læse mere om i vores komplette guide til Blue Connect

Et personligt poolmiljø

Indretningen omkring poolmiljøet kan have betydning, for hvor meget du får den brugt. Først og fremmest bidrager det til helhedsbilledet ved at skabe en behagelig og indbydende atmosfære, hvor man slapper af, slipper hverdagens stress og nyder at være udendørs. Ved at investere lidt tid i indretningen, får man et æstetisk tiltalende poolområde som ikke kun forbedrer oplevelsen af selve swimmingpoolen, men også alt omkring. For eksempel kan liggestole, parasoller og planter give følelsen af at have taget ferien med hjem og derigennem bidrage til en skøn følelse af ro. En god belysning omkring poolområdet kan forlænge aftenerne og skaber rammerne for et hyggeligt udeareal. Udover det æstetiske, er det også værd at tænke på funktionalitet og praktik. Eksempelvis er udendørs opbevaringskasser en god investering der skal sikre at pool tilbehøret og din lyserøde flamingo ikke ligger og flyder. Uanset om det er praktiske løsninger, dekorative fliser, poolbelysning eller overdækning kan DenForm hjælpe med det hele.

4 ting du skal være opmærksom på, inden du bygger en pool til haven

DenForm er en førende pool- og spa-virksomhed med over 40 års erfaring. Vi er dedikerede til at vejlede dig gennem hele processen og sikre, at du er tryg og tilfreds med din nye pool. Fra sikkerhedsforanstaltninger til inspirationsideer og valg af model - vi er her for at sikre, at intet overlades til tilfældighederne. Vores omfattende poolguide er udarbejdet med dig i tankerne og indgår som et værdifuldt redskab til dig, der ønsker at forstå processen inden du kontakter os. Derfor har vi udarbejdet fire gode overvejelser du kan gøre dig, inden du går videre med projektet.

Kontroller for forsyningslinjer under haven

Det er altid nemt at se, hvilke udfordringer der skal løses over jorden (hvis der overhovedet er nogen) men det er noget helt andet at finde ud af, hvilke der kan ligge under den. Det er heldigvis nemt at finde ud af, da du som privat boligejer kan bruge registeret til at undersøge, om der er ledninger og rør på din grund. Såfremt der er nogle, skal de muligvis omlægges, før du kan påbegynde en nedgravning af din pool.

Tilladelser og afstandskrav

Afhængigt af om din nye pool skal installeres i din boligs- eller sommerhus have, er der visse lovmæssige krav, der skal overholdes. Kommunen er den administrative myndighed, der skal behandle din pools anlæg eller byggeprojekt. Det er klogt at kontakte din kommune og lokale boligforening for at få oplysninger om eventuelle specielle regler i din lokalplan. Medmindre din kommune giver dispensation, skal du opfylde visse grundlæggende minimumskrav:

  • Hvis poolen installeres i et byområde, skal den placeres mindst 2,5m fra skel
  • Hvis poolen installeres i et sommerhusområde, skal den placeres mindst 5 meter fra skel

Gennemgå havens terræn

Hvis haven er flad, bør du være okay med hensyn til terrænet. Hvis du derimod planlægger din pool på en bakke, kan det være nødvendigt at nivellere din grund eller bygge støttemure omkring poolen, inden du anlægger den.

Kontroller, at der er adgang til din have

Kontroller, om der er tilstrækkelig med plads, til at byggeudstyret kan komme ind i haven. Alt afhængigt af hvor omfattende dit poolprojekt er, kan der være tale om minilæssere, betonblandere og andet tungt udstyr. Hvis du ikke kan få plads til det store udstyr, kan entreprenøren måske nøjes med mindre maskiner. Det kan også være, at du bliver nødt til at skabe adgang, og lukke til igen efter projektets afslutning.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at en swimmingpool i haven beriger familielivet med masser af gode stunder. Den forlænger sommeren (og vinteren med et pooltag), samt giver en god undskyldning for at venner, veninder, naboer og familiemedlemmer kan komme forbi. Ved nøje at overveje formålet med poolen, pladsbehovet, og budgettet, kan man træffe den rigtige beslutning og investere i den perfekte pool til haven. DenForm tilbyder et bredt udvalg af pools, herunder stål-, beton-, fiber-designer- og isoleringspools, der passer til forskellige behov, budgetter og haver. Ved at involvere os som din professionelle rådgiver, kan du føle dig tryg og sikker gennem hele processen. Før du investerer i din nye pool til haven, er det vigtigt at undersøge lokale tilladelser, sikkerhedsforanstaltninger og terrænforhold. Med omhyggelig planlægning og professionel vejledning fra DenForm kan du skabe dit ”drømmepoolområde”, der giver glæde og afslapning i mange år frem.