Tips og vejledning til køb og vedligehold af pools

Pool - Købeguide

Drømmer du også om at have din egen pool derhjemme? En swimmingpool er en spændende investering og giver samtidig din ejendom et visuelt løft. Vi har mange års erfaring med etablering og servicering af swimmingpools.

Vi har lavet en liste på, hvad du bl.a.  skal være opmærksom på, når du skal have etableret en swimming pool.

 • Poolen skal installeres på en fast, plan og stabil bund. Vi anbefaler at bunden støbes.

 • Underlaget hvorpå poolen opstilles skal altid være i 100% vater.

 • Det er en god idé at have rigeligt med plads rundt om poolen.

 • Du har en udendørs vandhane. Poolen fyldes med en almindelig vandslange.

 • Have mulighed for strøm til filtreringsanlægget.

 • Tøm poolen nemt med en dyk-pumpe, som kan anskaffes i de fleste byggemarkeder.

Hvordan holder jeg min swimmingpool ren?

Vi ser ofte, at klorprodukter kan være blandet op med kalk specielt hvis det er købt i en legetøjsforretning eller hos en materialist. Dette vil som regel gøre, at kloren ikke lugter så kraftigt, dog ender det ud i, at kloren ikke har den samme effekt. Derfor vil du også skulle dosere mere klor for at få samme effekt. Derudover kommer der mere kalk i vandet, hvilket både kan ødelægge pumperne og dyserne. Køb klor her.

Du vil opleve, når du bruger din pool og doserer klor, at din ph-værdi stiger. For at holde den optimale ph-værdi, når den stiger, så skal du bruge noget pH-minus. PH-minus kommer i pulverform og er nemt at dosere både i pool og spabad.

ADVARSEL: Der kan opstå dødelige klorgasser, hvis klor og saltsyre blandes sammen! De må kun blandes i vand.

Sørg for en god filtrering og hold en konstant pH-værdi på ca. 7,2-7,6.

Når du tilsætter klor til poolen, skal du altid tjekke din ph-værdi først. Er din ph-værdi ikke korrekt, så er der en chance for, at du får en kalkudfældning. Dette er ikke skadeligt, men vandet i din pool vil ikke se særlig indbydende ud. Din ph-værdi skal være mellem 7,2-7,4.

Dosering af chokklor til poolen:

 • Når du har fyldt vand i din pool og skal til at chokklorere, så skal du tilsætte 90g klor pr. 10m3.
  • Vær opmærksom på, at dette kun er ved chokklorering.
 • Ved almindeligt forbrug, så skal du kun bruge ca. 30g klor hver anden eller tredje dag.
 • Tjek altid at dit klorniveau ligger mellem 1,0-1,5 mg/l.
 • Du kan også bruge klortabletter. Tabletter er langtidsvirkende, da de opløser sig langsomt. De er derfor rigtig gode at bruge, når du blot ønsker at holde et stabilt klorniveau i din pool over længere tid.
  • Man kan enten vælge at lægge tabletterne direkte ned i poolens skimmer, eller man kan lægge dem i en flydedispenser.  

6 ting at være opmærksom på ved pools

Filteranlæg og filtersand til pool

Det er en god ide at installere filteranlægget i et rum eller have det nedgravet, så det er under vandlinjen. Filteranlæggets størrelse er afhængig af, hvor stor poolen er, og hvor meget vand den renser igennem på rimelig tid. Desuden er det en fordel at have en form for afløb ved teknikken, når du laver returskyl.

Filtersand bruges i sandfilteret til at rense vandet fra swimmingpoolen. Du skal bruge både fint og groft sand i det samme filter. Det fine filtersand placeres i toppen af filtret ovenpå det grove sand. Filtersandet leveres i 25 kg poser. Eksempel: Hvis du har en Ø500 sandfilter, så skal du bruge 2 sække fine i toppen, og 1 sæk grov i bunden.

Kantfliser til pool

Gør din swimmingpool fuldendt med rigtige swimmingpool kantfliser. Vi kan levere i forskellige former, farver og materialer af poolfliser. Swimmingpool kantfliser kan tilpasses til runde, ovale, firkantede og 8-tals swimmingpools.

Pool overdækning – pooltag

Du kan nemt forlænge badesæsonen, samt spare på energien med et pooltag. Vores pooltag kommer i flere forskellige størrelser og former, så du kan finde netop den overdækning, som passer til dig.

Boblefolie til pool

Det er en god idé at beskytte poolen imod blade og snavs med boblefolie. Derudover kan du mindske mængden af varmetab i poolen. Om natten, når temperaturen falder, så kan det være en stor fordel at have noget overdækning til poolen, som gør, at poolen forbliver varm. Hos DenForm kan du købe bobleplast i 400 micron. 

Har du en mindre pool, så er det som regel nemmere at betjene termotæppet manuelt, men har du en større pool, så anbefaler vi, at du får et oprulningsstativ dertil. Du skal være opmærksom på, hvis du investerer i et termotæppe, at det udelukkende kun holder varmen i din pool og fungerer på ingen måde som et sikkerhedsoverdækken.

Rengøring af swimmingpool

Gør det nemt for dig selv at holde poolen ren med det rigtige udstyr. Vigtige redskaber du skal bruge når du rengører din swimmingpool. Det er en god idé at have følgende: Støvsugermundstykke, teleskopstang, støvsugeslange, kantrens, bassinbørste, bundnet og overfladeketcher.

Vinterklargøring af swimmingpool

Når sæsonen er til det, og poolen bruges jævnligt, så anvendes der klor i poolen, og sandfilteret kører. Når poolen ikke længere skal bruges mere grundet vintersæsonen, så vinterlukker man sin pool. Dette gøres ved at sandfilteret og poolpumpen frakobles, så vandet ikke kan cirkulere. Derudover sættes der også en vinterprop i indløbsdysen.