Pool - Købeguide

Tips og vejledning til køb og vedligehold af pools

Drømmer du også om at have din egen pool derhjemme. En swimmingpool er en spændende investering og giver samtidig din ejendom et visuelt løft. Vi har mange års erfaring med etablering og servicering af swimmingpools.

Vi har lavet en liste på, hvad du bl.a.  skal være opmærksom på, når du skal have etableret en swimming pool.

  • Poolen skal installeres på en fast, plan og stabil bund. Vi anbefaler at bunden støbes.

  • Underlaget hvorpå poolen opstilles skal altid være i 100% vater.

  • Det er en god idé at have rigeligt med plads rundt om poolen.

  • Du har en udendørs vandhane. Poolen fyldes med en almindelig vandslange.

  • Have mulighed for strøm til filtreringsanlægget.

  • Tøm poolen nemt med en dyk-pumpe, som kan anskaffes i de fleste byggemarkeder.

Hvordan holder jeg min swimmingpool ren?

Det er meget vigtigt at sikre god vandkvalitet. Tjek derfor ofte ph- og klorværdien i poolen. Mange klorprodukter, som kan købes i legetøjsforretninger og hos materialister, er blandet op med kalk. Det dæmper muligvis lugten af klor, men forringer samtidig effekten. Du vil derfor ofte opleve, at den ønskede virkning udebliver, og du vil få et behov for at dosere mere. Samtidig tilføres ekstra kalk, hvilket kan være skadeligt for pumper og dyser, som hurtigere vil kalke til. Køb klor her

PH-værdien stiger over tid og ved brug af poolen. Det kan derfor være nødvendigt at sænke pH-værdien. Dertil skal du bruge pH-minus. PH-minus er et letopløseligt granulat til brug i private svømmebassiner.

ADVARSEL: Der kan opstå dødelige klorgasser, hvis klor og saltsyre blandes sammen! De må kun blandes i vand.

Sørg for en god filtrering og hold en konstant pH-værdi på ca. 7,2-7,6.

Når du tilsætter klor til poolen, er det vigtigt at holde øje med pH-værdien. Tilsæt ikke klor, hvis pH-værdien er over 7,6. Ellers risikerer du en kalkudfældning, som får vandet til at se mælkehvidt og uindbydende ud.

Dosering af chokklor til poolen: Ved chokklorering og efter vandpåfyldning tilsættes 70-90 g klor pr. 10 m3. Ved almindeligt vedligehold tilsættes ca. 30 g klor hver 2. eller hver 3. dag. Klorniveauet i en pool skal være 1,0 – 1,5 mg/l. Du kan også bruge klortabletter. De opløses langsommere og holder derfor et stabilt klorniveau over længere tid. I poolen kan tabletterne lægges direkte i skimmeren eller i en klordispenser, som flyder i vandet.

6 ting at være opmærksom på

Filteranlæg og filtersand

Det er en god ide at installere filteranlægget i et rum eller have det nedgravet, så det er under vandlinjen. Filteranlæggets størrelse er afhængig af, hvor stor poolen er, og hvor meget vand den renser igennem på rimelig tid. Desuden er det en fordel at have en form for afløb ved teknikken, når du laver returskyl.

Filtersand bruges i sandfilteret til at rense vandet fra swimmingpoolen. Du skal bruge både fint og groft sand i det samme filter. Det fine filtersand placeres i toppen af filtret ovenpå det grove sand. Filtersandet leveres i 25 kg poser. Eksempel: Hvis du har en Ø500 sandfilter, så skal du bruge 2 sække fine i toppen, og 1 sæk grov i bunden.

Kantfliser til pool

Gør din swimmingpool fuldendt med rigtige swimmingpool kantfliser. Vi kan levere i forskellige former, farver og materialer af poolfliser. Swimmingpool kantfliser kan tilpasses til runde, ovale, firkantede og 8-tals swimmingpools.

Boblefolie til pool

Det er en god idé at beskytte poolen imod blade og snavs med boblefolie. Derudover kan du mindske varmetab i din swimmingpool, f.eks. når temperaturen er lavere i løbet af natten, vil det være en god idé at lægge et kraftig bobleplast i 400 micron, termotæppe på vandoverfladen om natten.

Boblefoliet (termotæppet) skal betjenes manuelt, men du kan også bruge et oprulningsstativ, som gør det nemmere at betjene. Et termotæppe må kun bruges udelukkende til at holde på varmen i swimmingpoolen, og kan ikke anvendes som sikkerhedsoverdækning.

Pool overdækning – pooltag

Forlæng badesæsonen, gør vedligeholdelsen lettere og spar energi. Vi har mange forskellige overdækninger til pools. Vi tilbyder pool overtræk i mange forskellige størrelser, og vi kan også levere pool overdækning efter mål.

Rengøring af swimmingpool

Gør det nemt for dig selv at holde poolen ren med det rigtige udstyr. Vigtige redskaber du skal bruge når du rengører din swimmingpool. Det er en god idé at have følgende: Støvsugermundstykke, teleskopstang, støvsugeslange, kantrens, bassinbørste, bundnet og overfladeketcher.

Vinterklargøring af swimmingpool

Hvis du ikke skal bruge din udendørs swimmingpool i vinterperioden, så vil det være en god ide at frostsikre den og forebygge algevækst. I løbet af poolsæsonen kloreres swimmingpoolen jævnligt, og vandet filtreres. Men i vintersæsonen frostsikrer du poolen ved at slukke pumpen og koble renseanlægget fra, og du har derfor heller ikke mulighed for at klorere vandet. Især skimmeren kan være sårbar over for frost.