Sådan hjælper massage kroppen

Massage hjælper ganske enkelt til at genoprette kroppens balance efter overanstrengelse.

Mange tænker måske ikke på, at det daglige arbejde bag rattet i bilen eller ved computeren kan være anstrengende for kroppen, men de mærker alligevel, at kroppen kan være øm og stiv efter en lang arbejdsdag.

Står det på gennem længere tid, kan kroppen have svært ved at nå at restituere sig, inden næste arbejdsdag begynder. Med massage kan kroppen hjælpes i form igen. Det er det, vi i hverdagen kalder for velvære.

Massage kan modvirke stress

Primært hjælper massage til at løsne muskelspændinger og stimulere blodcirkulationen. Som afledt effekt heraf kan massagen også virke smertelindrende og modvirke stress. Men det er vigtigt at understrege, at massage ikke er en mirakelkur mod stress, da stress kan have dybereliggende årsager.

 

Ondt i ryggen?

Massage kan også være effektivt, hvis du har ondt i ryggen. Men det kommer igen an på, hvad lidelsen skyldes. Ikke alle former for ondt i ryggen kan helbredes med massage. Spørg eventuelt først din læge.

Massage understøtter kroppens eget rensesystem

Kroppen udsættes i løbet af en almindelig dag for mange tryk og spændinger som følge af ensformige arbejdsstillinger. De uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og overanstrengelser gør musklerne stive og ømme, og hvis overanstrengelsen er længerevarende, kan der ophobes affaldsstoffer som mælkesyre i musklerne.

Normalt ledes affaldsstofferne naturligt væk af kroppens lymfesystem og blodcirkulationen. Men massage kan fremme processen ved at blødgøre musklerne og påvirke lymfesystemet til at lede affaldsstofferne væk. Lymfesystemet er afhængig af kroppens bevægelser, fordi det ikke som blodet pumpes rundt.

 

Veje til massage

Massage er godt for mange ting og har mange helbredende virkninger. Det vanskelige kan være at få adgang til massage. Især til daglig massage. Der skal bestilles tid hos en massør, og en times massage kan nemt koste kr. 500. Måske kan en ven eller ægtefælle tilbyde massage, men bortset fra, at det ikke er professionel massage, så kræver det også, at den anden har tid og overskud.

En løsning kan være en massagestol. Med en massagestol er du uafhængig af andre, du kan indstille den til dit personlige massageprogram, og du har fri adgang til daglig massage. Sammenlignet med prisen hos en professionel massør, så er en massagestol hurtigt tjent hjem. En massagestol bliver ikke træt og giver altid en ensartet massage, når som helst det passer dig.